Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

Amerika'daki Türk Prof. Mehmet Çilingiroğlu: Türkiye'de çok şanslısınız

California Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Amerikalıların zorda olduğunu, sağlık sistemi nedeniyle koronavirüs salgını sürecinde de büyük zorluklar yaşadıklarını anlattı. Çilingiroğlu, 'Türkiye'de çok şanslısınız' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-02 13:22:02

Amerika'daki Türk Prof. Mehmet Çilingiroğlu: Türkiye'de çok şanslısınız

California Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Prof.Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Habertürk TV canlı yayınında Amerika'daki son durumu anlattı. Sağlık sistemindeki sorunlar nedeniyle Amerikalıların çok zorlandığını söyleyen Çilingiroğlu'nun sözleri sosyal medyada gündem oldu.

"TÜRKİYE'DE ÇOK ŞANSLISINIZ"

Çilingiroğlu, "Sizler çok şanslısınız. İşsiz bile kalsanız 50 TL SGK ödemesi ile ilaç alıp, tedavi olabiliyorsunuz. Allah devletimizden raz olsun. Hükümetimizden razı olsun" dedi.

ABD'DE BİR GÖĞÜS AĞRISI İÇİN HASTANEYE GİDİYORSUNUZ 20 BİN LİRA

Koronavirüs salgınının işsizliği artırdığına değinen Çilingiroğlu, "33 milyon kişi ABD'de işsiz kaldı. Bu insanların psikolojik süreçleri var, ilaçlarını nasıl alacakları var. ABD'de ilaç almak, tedavi olmak ne kadar pahalı biliyor musunuz? Göğüs ağrısı için hastaneye gidiyorsunuz, 20 bin dolar istiyorlar. Adam şu anda evinin kirasını ödeyemiyor. Nasıl tedavi olacak?" diyerek ülkedeki kaosu canlı yayında gözler önüne serdi.

Sözlerini Türk sağlık sistemine vurgu yaparak sürdüren Çilingiroğlu, "Sizler şanslısınız 50 TL veriyorsunuz, işsiz bile olsanız SGK'ya üye olarak ilaçlarınızı alabiliyorsunuz, tedavi olabiliyorsunuz. Allah devletimizden, hükümetimizden razı olsun. Böyle bakıldığında elbette ki Türkiye çok daha iyi durumda" ifadelerini kullandı.

PROGRAMI TERK ETTİ

Öte yandan Çilingiroğlu, ABD'deki ve dünyadaki aşı, terapi, tedavi çalışmalarını yakından inceleyen isimler arasında yer aldığını belirterek, programda sözünün kesildiğini söyledi ve programı terk etti. Tartışma nedeniyle program ve Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu sosyal medyada gündem oldu.

Haber Ara