Dolar

32,3397

Euro

35,1175

Altın

2.311,98

Bist

9.079,97

Amerika'da Trump’ın sağlık durumu tartışılıyor

Trump, önceki gün yapılan sağlık kontrolunun ardından sağlığının çok iyi durumda olduğunu açıkladı. Ancak bu kontrolun her yıl yapıldığı tarihten birkaç ay erken, habersiz ve plansız yapılması sosyal medyada Amerikan Başkanının sağlığıyla ilgili spekülasyonların çıkmasına neden oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-18 10:11:25

Amerika'da Trump’ın sağlık durumu tartışılıyor

ABD Başkanı Trump, Washington'daki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde yıllık sağlık kontrolunun ilk ayağı olan kontrolü yaptırdığını söyledi.

Amerika'nın Sesi internet sitesinin haberine göre Twitter mesajında “Her şey çok iyi (harika!). Gelecek yıl tamamlayacağız” ifadelerini kullanan Trump sağlık kontrolünün kalan kısmının planlandığı gibi 2020'de tamamlanacağını ima etti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan Cumartesi günü yapılan açıklamada Trump'ın hızlı bir kontrolden geçtiği ve bazı laboratuvar testlerinin yapıldığı belirtilmişti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham'a Başkan'ın hastaneyi ziyaret nedeninin rutin kontrol değil de bir sağlık sorunu olduğu şeklindeki iddialar soruldu.

Grisham ise bu soruya “Kesinlikle hayır. O olunabilecek en sağlıklı durumda” şeklinde yanıt verdi.

Grisham “Başkan'ın bir şikayeti yok, sağlıklı ve miting performanslarında da görülebileceği gibi son derece enerjik” ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN DOKUZUNCU DOKTOR KONTROLÜ

Bu, Trump'ın göreve gelmesinden bu yana sağlık merkezine dokuzuncu gidişi oldu. Grisham, başkanın geçirdiği sağlık testleriyle ilgiliyse ayrıntı vermedi.

Grisham, konuyla ilgili Twitter mesajında “Bazılarına/bazı muhabirlere tehlikeli söylentilerle ilgili spekülasyon yapmak ve bunları yaymak daha eğlenceli geliyor” ifadelerini kullandı.

Trump Şubat ayında Beyaz Saray doktoru tarafından yapılan yıllık sağlık kontrolunde “sağlık durumu çok iyi” şeklinde değerlendirilmişti.

Trump'ın sağlık verileri 2017'deki sağlık kontrolunden bu yana kilo aldığını ve vücut kitle endeksinin obez seviyesine yükseldiğini ortaya koyuyor.

 

Haber Ara