Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Altın ve gümüş işlem hacminde birinci

2019 yılında Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasında (KMTP) en fazla altın ve gümüş işlem hacmine sahip banka Vakıf Katılım oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-21 14:10:14

Altın ve gümüş işlem hacminde birinci

Vakıfların paylaşım kültürünü kamunun gücüyle birleştirerek katılım finans dünyasına yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasında (KMTP) en fazla altın ve gümüş hacmi gerçekleştiren kurum olarak 2019 yılına damga vurdu.

“ALTIN İŞLEM HACMİNDE BİRİNCİ”

“Türkiye'nin Milli Altın Bankası Olma” hedefiyle 2017 yılında Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası'nda külçe altın işlemlerine başlayan Vakıf Katılım, 2 yıl içinde liderlik koltuğuna oturdu. 2018 yılında 425 milyon dolarlık altın ihracatı yaparak ülke ekonomisine ciddi destek sağlayan Vakıf Katılım, 2019 yılı içerisinde 63.4 ton fiziksel külçe altın alım satımı gerçekleştirerek KMTP'da en fazla altın işlem hacmine sahip olan banka unvanını elde etti.

“PİYASAYA YÖN VERDİ”

Borsa İstanbul KMTP'daki toplam işlem hacminin yüzde 20.95'ini tek başına gerçekleştiren Vakıf Katılım, toplamda 58 bin 891 adet işlem yaparak adet bazında da en fazla işleme imza atan üye kurum olma başarısını gösterdi. Altın alış tarafında yüzde 12.58, satış tarafında ise yüzde 29.32'lik işlem payına sahip olmayı başaran Vakıf Katılım, piyasa yapıcılık adına Borsa İstanbul'da hem alım hem de satım yönünde piyasaya sürekli likidite sağladı.

“GÜMÜŞ İŞLEM HACMİNDE DE BİRİNCİ”

Vakıf Katılım'ın izlediği strateji sayesinde gösterdiği başarılı performans; sadece altında değil gümüş işlem hacminde de birinci olmasını sağladı. 2019 yılında Borsa İstanbul KMTP'da 236.7 ton fiziksel gümüş işlemi yapan Vakıf Katılım, gümüş işlemlerinde de toplam hacmin yüzde 24.10'unu gerçekleştirerek en fazla işlem hacmine sahip üye kurum oldu.

İKRAM GÖKTAŞ: REFERANS KURUM OLDUK

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, altın bankacılığında kısa sürede önemli başarılara imza atarak, bu alanda referans kurum olma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ve en fazla işlem hacmine sahip kurum olma başarının çok önemsediklerini belirtti. Göktaş, “Yaptığımız planlamada 2019 yılında ulusal ve uluslararası işlemlerimizin hacmini daha da yukarı seviyelere taşımayı amaçladık. Bugün itibarıyla hedeflerimizi tutturduğumuz görüyoruz. 2020 yılında da ülkemiz ve ekonomimiz için katma değer yaratacak çalışmalara ve faaliyetlere destek olmayı sürdüreceğiz. Bu bağlamda Vakıf Katılım olarak, Türkiye'nin Milli Altın Bankası olma projeksiyonunu stratejik hedef olarak belirledik. Yurtiçi piyasanın yanı sıra uluslararası piyasalardaki işlem hacmimizi de genişletmemize olanak tanıyacak çalışmaları aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Ses getirecek yeni projelerimizi de hayata geçirerek piyasa yapıcı rolümüzü önümüzdeki yıllara taşıyacağız. Türkiye'nin ‘Milli Altın Bankası' olma hedefine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz'' dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara