Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Almanya ve Fransa'nın Skripal kararı Trump'ı kızdırdı

Almanya ve Fransa'nın Skripal krizi sonrasında sadece 4'er Rus diplomatı sınır dışı etmesinin ABD Başkanı Donald Trump'ı sinirlendirdiği iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-16 13:53:14

Almanya ve Fransa'nın Skripal kararı Trump'ı kızdırdı

İngiltere ile Rusya arasında eski Rus casusu Sergey Skripal ile kızı Yulya'nın zehirlenmesiyle başlayan krizle ilgili olarak ilginç bir iddia ortaya atıldı.

The Washington Post'ta yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump zehirlenme olayıyla başlayan krizde Almanya ve Fransa'nın sadece 4'er Rus diplomatı sınır dışı etmesine öfkelendi.

Trump'ın ekibine Rus diplomatları sınır dışı etmek konusunda 'öncülük' etmek istemediğini söylediği ancak ABD'nin 60 Rus diplomatı sınır dışı etme kararının ardından Almanya ve Fransa'nın sadece 4'er Rus diplomatla ilgili karar almasının ABD Başkanı'nı sinirlendirdiği iddia edildi.

Haberde, Trump'ın danışmanlarının Trump'a Avrupa Birliği'nin toplam sınır dışı rakamının ABD ile yakın olduğunu söylediği ancak Trump'ın toplam rakamı umursamadığı bilgisine yer verildi.

Eski Rus casusu Sergey Skripal ve kızı, İngiltere'nin Salisbury kentinde bir AVM'deki bir bankta bilinçsiz halde yatarken bulunmuş, İngiliz makamları ikilinin askeri sinir gazı kullanılarak zehirlendiğini açıklamıştı. Londra yönetimi olayla ilgili Rusya'yı suçlamış ve bir dizi yaptırım kararı almıştı.

Olayın ardından İngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı ederken, 25'ten fazla ülke yaklaşık 150 Rus diplomat için sınır dışı kararı almıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara