Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Hafter ateşkes anlaşmasına uymaya hazır

Bugün Bingazi'yi ziyarette bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Ordu Lideri Hafter’in Libya'daki ateşkes anlaşmasına uymaya hazır olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 18:09:50

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Hafter ateşkes anlaşmasına uymaya hazır

Bugün Bingazi'yi ziyarette bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Ordu Lideri Hafter'in Libya'daki ateşkes anlaşmasına uymaya hazır olduğunu söyledi.

Bu açıklama, Berlin konferansının ve Libya'daki ateşkesin başarısını sağlama çabalarının bir parçası olarak Maas ve Hafter'in Bingazi'deki toplantısının ardından geldi.

Reuters'ın haberine göre; Maas 19 Ocak'ta Berlin'de yapılacak Libya Konferansı'nın mesajının Libya'da askeri bir çözüm olmadığını ve ilgili tüm tarafları Birleşmiş Milletler'in dış müdahalelerden uzak bir siyasi sürecin yolunu açma fırsatından yararlanmaya çağırdığını açıkça vurgulamıştı.

Konferansa Almanya Başbakanı Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un katılması bekleniyor.

Libya Ulusal Uzlaşma Hükümetinin Başkanı Fayiz Mustafa es-Serrac ve Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter konferansa katılacaklarını açıkladı.

Hafter, Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle Moskova'da gerçekleştirilen toplantıda ateşkes anlaşmasını imzalamadan Moskova'yı terk etmişti.

Haber Ara