Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Alican Eleman: Türkiye'de Çeçen cinayetlerine yol verildi

Türkiye'deki Çeçen muhalif çevrelerle yakınlığıyla bilinen Alican Eleman, konuyla ilgili bir röportajında FETÖ'yü işaret ederek 'Türkiye'de Çeçen cinayetlerine yol verildi' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-08 02:07:58

Alican Eleman: Türkiye'de Çeçen cinayetlerine yol verildi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

2009'un ilk yarısında Zeytinburnu'nda öldürülen asıl ismi Musa Ataev olan Çeçen Komutan Ali Osaev'in dostu olarak basına yansıyan Alican Eleman, NetBiHal isimli Youtube hesabına röportaj verdi.

Çeçen cinayetlerine ilişkin bilgiler veren Eleman, "Türkiye'de bir nevi Çeçen cinayetlerine yol verildi" dedi.

İşte Eleman'ın açıklamaları:

"İKAZ EDİLDİLER"

"Türkiye'de yaklaşık 8 komutana suikast düzenlediler ve bunda başarılı oldular. Bunların önlenmesi için ciddi mücadeleler verildi. Fakat devletler arası bir takım anlaşmalardan dolayı, o dönemde bu insanlar, yalnızca ikaz edilebildiler. Devlet korumasına alınamadılar."

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA SUİKAST DÜZENLEDİLER"

"Ruslar, kendilerine tehlike olarak gördükleri tüm Müslüman unsurları saf dışı bırakmak için, öldürmek suretiyle, böyle bir metod seçti. Bunun için bir birim kurdular. Genel istihbarat birimi FSB'nin dışında biz buna GRU diyoruz. Bu Rus askeri istihbarattır ve dünyanın en güçlü askeri istihbaratılarındandır. Bu tür suikastleri dünyanın dört bir yanında yapar. Sadece Türkiye değil. Örneğin İngiltere'de, Çeçenistan'daki Rus soykırımını anlatan eski bir Rus ajan Aleksandr Litvinenko'yu da öldürdüler.

Geçtiğimiz aylarda İngiltere'de aynı şekilde bir suikast daha yaptılar. Türkiye'de yaptıkları, dünyada yapılanın onda biri."

"15 MUHALİFİN ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN BÜTÇE AYRILDI"

"Biz de bu istihbari faaliyete karşı neler yapabiliriz noktasında, o dönemde kendi dava arkadaşlarımızla istişareler ettik. Eski Sovyet ordusu içerisinde görev yapmış bir takım Kafkas kökenli eski Rus subaylarından çeşitli bilgiler akmaya başladı.

Örneğin Abdullah Buhari suikastine gelirsek. O dönemde, Çeçen asıllı eski bir general dostum, Rus gizli servisinin kendisine çeşitli tekliflerle ulaştıklarını, Türkiye'de 15 muhalifin öldürülmesi için ciddi bir bütçe ayırdıklarını, bunun için tetikçi aradıklarını söyledi."

"İSTİHBARATI DOĞRULAMAK İÇİN TETİKÇİ OLARAK RUSLARLA GÖRÜŞTÜK"

"Biz de bilgiyi doğrulamak için tetikçi olarak görüşmek istedik. O dönemde Rus gizli servisi ve Özbek gizli servisi birlikte çalışıyordu. 15 kişilik listede Özbekistan Halk hareketinin lideri Muhammed Salih ve oğlu, Özbekistan'daki Ehl-i Sünnet alimi Reşat Gari hoca gibi isimler vardı. Türkiye'den de isimler yer almıştı. Çeçenler, Dağıstanlılar... Hepsinin ortak paydası İslami mücadelede bulunmaları ya da Türkistan davasına gönül vermiş olmalarıydı."

"TÜRKİYE'DEN İŞBİRLİKÇİLER VARDI"

"Çeçen suikastlerinde yalnızca Rus gizli servisi değil, Türkiye'den de bir takım işbirlikçiler bu işlerin içindeydi. Bunlar kamuoyuna yansımadı. Rus gizli servisinin kendi personeliyle Türkiye'ye gelip suikast yaptığı bir tane hadise var. Diğerlerini işbirlikçilerine yaptırdılar. Devlet bunlara önlem alamadı mı, almadı mı? Bu muallakta kalan en büyük soru.

Biz bu insanlarla oturduk, konuştuk. Kendimizi riske atarak suikast planını deşifre ettik. Devlet kademesinde tanıdığımız isimlere durumu anlattık, "Bize yardımcı olun, bu insanları öldürecekler" dedik. "Siz karışmayın" dediler. Kafamız karışmıştı. Sonradan bu isimlerin çoğu FETÖ/PDY davalarıyla ihraç edildiler, cezaevlerine gönderildiler.

Bunları deşifre ettikten sonra bize karşı saldırılar da oldu. Ben de kafamdan, boynumdan, göğsümden yaralar aldım. Allah'ın yardımıyla hayatta kaldım. Şu anda da devlet koruması altındayım, sürekli polis koruması altındayım."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara