Dolar

32,3353

Euro

35,1389

Altın

2.243,49

Bist

8.718,11

Ali Mehmet Vurel kimdir?

Türk 15 Temmuz şehidi Ali Mehmet Vurel... Ali Mehmet Vurel kimdir? İşte Ali Mehmet Vurel'in biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-02 01:09:35

Ali Mehmet Vurel kimdir?

Askerdeki oğlunun telefonuyla 15 Temmuz gecesi darbe girişiminden haberdar olan Vurel, hazırlanarak hızla evden çıktı. Eşi Reyhan Vurel nereye gittiğini sorduğunda ise ''Reis, çağırıyor. Bu millet ve vatan bizim'' cevabını verdi. İlk olarak meclisin önüne giden Vurel, ''Meclis çok karışık'' dedi. Bu Vurel'in ailesi ile son görüşmesi oldu.

42 yaşında ve 3 çocuk babası olan Ali Mehmet Vurel'in 15 Temmuz gecesi şehit edildiğini eşi Reyhan Vurel, gece 03.00 sıralarında yengesinin kendisini alıp götürdüğü hastanede öğrendi. Eşinin cenazesini gören Reyhan Vurel, ''O kadar güzel yüzü vardı ki. Beraber gittikleri arkadaşlarından da üçü öldü, biri yaralandı'' dedi. Şehit Ali Mehmet Vurel, 17 Temmuz Pazar günü memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.

Çocukluğundan bu yana asker olmayı hayal eden şehidin oğlu Deniz Vurel, uzman çavuşluk sınavlarını şubat ayında kazanmıştı. Mülakatları geçen Deniz Vurel, Piyade Komando olacaktı. Şehit Mehmet Vurel de oğlunun asker olmasını çok istiyordu. Ancak babasının şehit olmasından sonra annesi ve iki kız kardeşine bakmakla yükümlü olduğu için hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı.

Şehidin ismi, Yozgat Çayıralan'da bir liseye verildi.

 

Haber Ara