Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

Ali Babacan ile ilgili yeni iddia: DP'ye katılmayı düşünüyor

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, ekibiyle birlikte Demokrat Parti'ye (DP) katılmayı düşündüğü belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-23 00:14:53

Ali Babacan ile ilgili yeni iddia: DP'ye katılmayı düşünüyor

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre Ali Babacan, bir süredir temas halinde oldukları Demokrat Parti'ye katılma ihtimalini değerlendiriyor.

'Ali Babacan cephesi mevcut bir partiye mi geçiyor?' başlığıyla yayımlanan haberde bu iddia "Kuracakları partinin erken seçime girememesi durumunda, Ali Babacan ve ekibinin DP'ye geçmesi kesinleşmiş durumda" ifadesiyle verildi.

7 OCAK'TA İLAN ETMESİ BEKLENİYOR.

Haberde Ali Babacan'ın yeni parti kurmaya mı, yoksa DP'ye katılmaya mı karar verdiğini 7 Ocak'ta açıklayacağı belirtildi.

ABDULLAH GÜL İDDİASI

Haberde "Abdullah Gül'ün de DP çatısı altında yola devam etme ihtimaline sıcak baktığı belirtildi" ifadesi kullandı.

"42 MİLLETVEKİLİ HAZIR"

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'a yakın bir isim ise, Ali Babacan'ın DP ile olan temasını doğrulayarak, 'Görüşmeler sürüyor. Ali Babacan, kendisi ile birlikte hareket eden isimlerle birlikte partimize geçebilir. Bir mesafe alındı ama henüz sonuca varılmadı. Gelişmeleri de değerlendirerek hareket ediyorlar. Partilerini kurmazlarsa, DP'ye katılacaklar. Kendileri ile birlikte 42 AK Parti milletvekilinin de Demokrat Parti rozeti takması söz konusu' dedi."

Haber Ara