Dolar

32,3369

Euro

35,2084

Altın

2.246,36

Bist

8.718,11

Al Capone kimdir ?

İtalyan asıllı mafya lideri Al Capone... Al Capone kimdir? İşte Al Capone'un biyografisi

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 13:00:24

Al Capone kimdir ?

Kısaca Al Capone olarak bilinen İtalyan asıllı mafya lideri  Alphonse Capone 17 Ocak 1899'da Brooklyn, New York'ta dünyaya geldi. Babası Gabriele Capone berber, annesi Teresina Capone ise terziydi. Aslen Yahudi olduğu söylenen ailesi, Katolik gibi davranıyordu.

Ailenin Alphonse Scarface Al Capone, James Capone (İki silahlı lakabıyla da anılır), Raffaele Capone (Raffaele Kasa Capone), Salvatore Frank Capone, John Capone, Albert Capone, Matthew Capone, Rose Capone ve Mafalda Capone adlarında dokuz çocuğu vardı.

Al Capone'un erkek kardeşlerinin bir kısmı kendisine yasa dışı işlerinde yardımcı olmuştur. Ailesi, 1893 senesinde İtalya'dan ABD'ye taşınmıştır. Oldukça sıkı olan yerel bir Katolik okuluna giden Al Capone, 14 yaşında bayan öğretmenini yumrukladığı için okuldan atıldı. Şekerci dükkanında ve bowling salonunda çalıştı. Bu dönemde gazinocu Johnny Torrio'dan etkilendi. Frankie Yale'in Harvard Hanı isimli gece kulübünde barmen olarak çalıştı.

Kısa sürede çeşitli çetelerle ilişki kurdu. Manhattan merkezli Beş Nokta Çetesi'ne girdi. Sicilya kökenli mafya üyeleri bu dönemde İrlanda kökenli mafya üyelerinin sahasına sızmışlardı. Beş Nokta Çetesi ABD'de organize olmuştu. Lucky Luciano, Vito Genovese, Johnny Torrio, Meyer Lansky, Frankie Yale; çete içindeki önemli adamlardı. Capone, Frankie Yale'in tahsilat ve tetikçilik işlerini hallediyor, diğer yandan da gece kulübünde çalışıyordu.

Burada çalışırken hakaret ettiği bir kızın ağabeyi Frank Gallucio tarafından saldırıya uğradı. Yüzünün sol yanına üç bıçak darbesi aldı. Scarface adını bu yaralardan dolayı aldı ve ilerde bu izleri savaşta aldığını iddia ederek vatanseverlik imajını güçlendirdi. Fakat Capone'un ayakkabılarını ABD bayrağıyla parlattığı söylenmektedir. Torrio'nun İtalya'ya kaçmasının ardından Chicago Outfit'in başına geçti.

Al Capone 30 Aralık 1917 tarihinde Mae Josephin Coughlin ile evlendi. Coughlin, İrlanda kökenli bir Katolik'ti. 4 Aralık 1918 tarihinde oğlu Albert Francis Sonny Capone dünyaya geldi.

Çeşitli suçlara karışıp hapiste yatan Al Capone Frengi hastalığına yakalandı. Psikiyatristlerin yaptığı testler sonucu algılama düzeyinin 12 yaş seviyesine indiği gözlemlendi. Akli dengesi kısmen bozulan Capone'un durumu, Florida'daki evinde 21 Ocak 1947 tarihinde ağırlaştı ve felç geçirdi.

Al Capone, 25 Ocak 1947 tarihinde hayatını kaybetti. Cesedi Illionis'te yakılarak Hillside'da, Mount Carmel Mezarlığı'na gömüldü.

Alcapone nasıl öldü?

 
48 yaşında, 25 Ocak 1947.
 
 

 

Haber Ara