Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Akademi dünyasına büyük destek

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, “İlim Yayma’nın yurtlarından geçen insanlar hamdolsun, asla bu ülkeye ihanet içerisinde olmamıştır. Her zaman bu ülkeye hizmetle vaktini geçirmiştir” ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-11 15:55:45

Akademi dünyasına büyük destek

Bu yıl ilk kez İlim Yayma Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan İlim Yayma Ödüllerinin basın toplantısı dün Sarayburnu'ndaki Sepetçiler Kasrı'nda düzenlendi. Türkiye'deki akademik araştırmaları teşvik etmek amacıyla verilecek olan İlim Yayma Ödülleri'nde toplam ödül 500 bin lira olarak belirlendi. Ödüllerin tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Necmettin Bilal ErdoğanSosyal Bilimler, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri alanında verilecek olan ödül için 758 kişinin başvurduğuna işaret etti. Ödül sahiplerinin isimlerinin 22 Aralık'ta açıklanacağını kaydeden Erdoğan, Dolmabahçe'de gerçekleşecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını söyledi.

Toplam ödül 500 bin lira

Türkiye'nin en büyük akademi ödüllerinin verileceği törenin içeriği hakkında dün Sepetçiler Kasrı'nda Bilal Erdoğan'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Büyük ödül Sosyal Bilimler, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere üç kategoride verilecek. 758 kişi başvuruda bulunduğu yarışmada toplam ödülü 500 bin lira olarak belirtildi.

Devletine bağlı gençler yetişiyor

İlim Yayma'nın referans bir kuruluş olduğunu kaydeden Erdoğan, “İlim Yayma'nın yurtlarından geçen insanlar hamdolsun, asla bu ülkeye ihanet içerisinde olmamıştır. Her zaman bu ülkeye hizmetle vaktini geçirmiştir” dedi. İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de, “Bu mukaddes kervan devletinin yanında, devletine yardımcı olmaktan başka hiçbir düşüncesi olmadan bu ülkenin çocuklarına sahip çıkmaya çalışmıştır. Bu bayrağa sevdalı devletine milletine sevdalı gençler yetiştirmekten başka hiçbir amacı yoktur. Allah'a hamdolsun bu devlete bu millete önemli değerleri hediye etmiştir. Biz bunla onur duyuyoruz ve çalışmalarımızı da bu merkezde yürütüyoruz” dedi.

Vakfın yöneticileri de hazır bulundu

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. İdris Sarısoy da, ödül alan isimlerin belirlenme süreciyle ilgili teknik bilgiler verdi. Toplantıya İlim Yayma Vakfı Başkanı Yücel Çelikbilek ve İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz da hazır bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara