Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Ak Partili Bülent Turan: Geldikleri yer HDP'nin CHP'si

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP ve HDP arasında ittifak olduğunu belirterek, 2015 yılında Demirtaş ve CHP Milletvekili Şafak Pavey’in arasında geçen 'İyi salladık' sözlerini hatırlattı: 'Geldikleri yer HDP'nin CHP'si.'

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 17:40:42

Ak Partili Bülent Turan: Geldikleri yer HDP'nin CHP'si

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 71, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın 46 yaşında olduğunu belirterek, "Madem 90 yıllık partiyi adeta HDP'ye teslim ettiler, mart sonundaki CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nun yerine Demirtaş genel başkan adayı olsun" dedi.

Turan, Meclis'te gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"GELDİKLERİ YER HDP'NİN CHP'Sİ"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, "Artık daha şeffaf ve açık ittifak istiyoruz" sözü hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Turan, "İttifak kurabilirsiniz, ortak bir aday destekleyebilirsiniz ancak gizli ve örtülü ittifaklarla seçmeni aldatmanın demokrasilerde yeri olamaz, olmamalı‬" diye konuştu.

Defalarca "İttifak var" dediklerini söyleyen Turan, "İnkar ettiler hatta hakaret ettiler. Milliyetçi, muhafazakar ve ulusalcı seçmeni kaybetmemek için Kandil'le arasına mesafe koyamayan HDP'yle gizli ve örtülü ittifak yaparsan, gün gelir senden malumun ilanını ister. 'HDP ile ittifak yok.' diyenler seçmeni aldatmanın bedelini ödemeyecek mi?‬‬‬ 'İttifak yok.' diyenler erdemli bir şekilde hareket ederek istifa etmeyi düşünüyorlar mı?" diye sordu.

"BERABER 'İYİ SALLADIK' DEMİŞLERDİ"

Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkların da açıklanmasını isteyen Turan, "HDP'li Buldan, 'Çekingenliği üzerinizden atın. İttifakı gizlemeyelim.' diyor. 'Beraber iyi salladık.' ile başlayan flört, maşallah çok yol almış. Biz deyince inanmayan zavallı CHP'liler neredeler? 'Herkes için CHP'yiz.' diyorlardı. Geldikleri yer HDP'nin CHP'si. Bu açıklamadan sonra CHP'lilerin bırakın Atatürk'ün partisi oldukları iddialarını, Baykal'ın bıraktığı parti oldukları iddialarının dahi kalmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ, CHP'YE GENEL BAŞKAN OLSUN"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 71, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Demirtaş'ın 46 yaşında olduğunu hatırlatan Turan, "Madem 90 yıllık partiyi adeta HDP'ye teslim ettiler, mart sonundaki CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nun yerine Demirtaş genel başkan adayı olsun ya da Kılıçdaroğlu, 'Bırakmam.' diyorsa, her ikisi de CHP'ye eş genel başkan olsun" değerlendirmelerinde bulundu.

HDP KONGRESİNE KİMLER KATILDI?

HDP Kongresine Gelecek Partisi, İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi, DSP, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, EMEP, EHP, Sol Parti, TİP, BDSP, Devrimci İşçi Partisi, DSİP'in de aralarında bulunduğu siyasi parti ve platformlar davet edildi.

HDP yurtdışından kongresine katılan isimler arasında Filistin mücadelesinin simge isimlerinden Leyla Halid de yer aldı.

ALİ BABACAN MESAJ GÖNDERDİ

Kongrede parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan'ın bir mesajı da okundu. Babacan kongreye yolladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Pervin Buldan ve Sayın Sezai Temelli, Halkların Demokratik Partisinin 4'üncü Olağan Büyük Kongresine davetiniz için teşekkür ederim. Kongrede alacağınız kararların ülkemizin demokrasisine ve toplumumuzun huzuruna katkı vermesini ümit ediyorum. Bu vesileyle selamlarımı iletiyor, kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara