Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Ak Parti'de 'ihraç' gündemi: Davutoğlu, Özdağ, Üstün ve Başçı nasıl savunma yapacak?

AK Parti’den kesin ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın nasıl savunma yapacakları beklenirken, Ak Parti ihracın kesinleşeceğini düşünüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-11 09:58:06

Ak Parti'de 'ihraç' gündemi: Davutoğlu, Özdağ, Üstün ve Başçı nasıl savunma yapacak?

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'den kesin ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı'nın savunma hazırlıkları içersinde olduklarını belirtti.

Bu isimlerin ihraç edileceğine ilişkin parti içerisindeki beklentinin hala diri olduğunu kaydeden Selvi, Erdoğan'ın ne hamle yapacağının merak konusu olduğunu yazdı.

Buna göre "AK Parti tabanında Reis'le bu iş olmuyor, denilmiyor, Reis bu işi düzeltsin deniliyor."

İşte ayrıntılar:

İHRACI İSTENEN İSİMLER NASIL SAVUNMA YAPACAK?

Birkaç seçenek üzerinde duruluyor. “Hem yazılı hem sözlü savunma yapalım”, “Manifesto ya da dörtlü takrir gibi bir metin hazırlayalım”, “Davutoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna açıklama yapsın” görüşleri arasından bugün birini tercih edecekler.

AK PARTİ İHRACIN KESİNLEŞECEĞİ BEKLENTİSİ İÇERİSİNDE

AK Parti'de ise “Bu süre zarfında istifa ederler ya da savunma yapmazlar, ihraçları kesinleşir” düşüncesi ağır basıyor.

İhraç talebiyle disipline sevk kararının alınmasına neden olan açıklamalar, basın yoluyla yapıldığı için AK Parti tüzüğünün 119. maddesine göre 1 hafta içinde savunmaların yapılıp kararın açıklanması gerekiyor. Ancak görünen o ki Davutoğlu ve arkadaşlarının ihraç süreci 1 hafta kalmadan tamamlanacak.

ERDOĞAN'IN HAMLESİ NE OLACAK?

Ama asıl önemli olan, Erdoğan ne yapacak?

Şimdiye kadar girdiği tüm seçimleri kazanıp 17 yıldır iktidarda olan bir Erdoğan'dan söz ediyoruz. Yapacağı hamlelerle siyasetin yönünü değiştirme gücünü elinde bulunduruyor. Tabanda AK Parti'ye yönelik eleştiriler olsa da Erdoğan ayrı tutuluyor. Erdoğan'ın parti yönetiminde ve kabinede yapacağı değişiklikler ile rotayı tekrar AK Parti'yi AK Parti yapan değerlere çevirmesi bir anda her şeyi değiştirebilir. Çünkü AK Parti tabanında “Reis'le bu iş olmuyor” denilmiyor, “Reis bu işi düzeltsin” diye bekleniyor.

 

 

Haber Ara