Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ahmet Özsoy kimdir?

Türk 15 Temmuz şehidi Ahmet Özsoy... Ahmet Özsoy kimdir? İşte Ahmet Özsoy'un biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-26 01:26:22

Ahmet Özsoy kimdir?

15 Temmuz gecesi darbeci askerler Ankara'da bulunan TÜRKSAT Kampüsü'nü ele geçirip yayınları durdurmak üzere harekete geçti. Burada görevli bulunan sorumlu personel Ahmet Özsoy, darbecileri engelledi. Tesislerden sorumlu olan 49 yaşındaki Özsoy, TRT'ye el konulduğu haberini alması üzerine yanındaki personelle birlikte 2 kepçe ve 1 itfaiye aracı ile Konya sapağındaki TÜRKSAT'a giden yolu kapattı.

Bu defa helikopterle TÜRKSAT'a ulaşan darbeci askerler, TRT hariç bütün yayınların kapatılması istedi. Ancak tecrübeli olan ekip, bu işlemi yaklaşık bir saat boyunca engelledi. Darbeciler oyalandıklarını anlayınca tesisi boşaltarak büyük çanak antene zarar verdi fakat yayınları kesmeyi başaramadı.

Saat 01.55 sıralarında TÜRKSAT'a baskın düzenleyen darbecileri kontrol etmek için tesislere dönen Özsoy ve ekibi, kurumun girişinde makineli silahlarla tarandı. Özsoy, arkadaşı Ali Karslı ile içerisinde bulunduğu araçta şehit oldu.

Darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli rol oynayan isimlerden biri olan Özsoy, 24 ve 25 yaşlarında iki çocuk babasıydı.

Şehit 17 Temmuz'da Ankara'da defnedildi.

Şehidin adı Denizli ve Afyonkarahisar'da bir ortaokula, Ankara Keçiören'de bir Anadolu imam hatip lisesine, İzmir Aliağa'da bir imam hatip ortaokuluna verildi.

 

 

Haber Ara