Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Ağlıyorum

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-03 08:10:34

Ağlıyorum

Ağlıyorum... Önce kendi noksanlarıma hatâlarıma günahlarıma isyanlarıma ağlıyorum... Sonra Ümmetin haline ağlıyorum... Dünya, insanlık için ağlıyorum.

Mahzun ve mükedder Ayasofya için ağlıyorum.

Hilafet-i Muazzamanın ilgasına, İslam dünyasının başsız kalmasına ağlıyorum.

Allah'ın inzal ettiği hükümlere riayet edilmemesine ağlıyorum.

Türkiye Müslümanlarının büyük kısmının namazı yitirmelerine ve dünya şehvetlerine kapılmalarına ağlıyorum.

Ümmetin birbirinden kopuk irtibatsız bin parçaya hizbe ayrılmasına, birbirleriyle çekişmelerine ağlıyorum.

Milyonlarca Müslüman'ın cep telefonu bağımlısı olmasına...

İskilipli Âtıf Hoca için... İki büklüm bir ihtiyarken zincire vurulup Menemen'de şehid edilen, cenazesi yıkanıp kefenlenmeden namazı kılınmadan gömülen Erbilli Esad efendi... Canavar İstiklal Mahkemelerinin idam ettirdiği mazlum ve masum Müslümanlar için... İslam kadın ve kızlarının yırtılan iffet ve namus perdeleri için... Kapatılan Medaris-i İslamiye için... Yasaklanan tasavvuf tarikatları için... Yasaklanan İslam Kur'an yazısı için... Mahv edilen nice nesil için... Kapatılan, yıkılan, satılan, kiraya verilen binlerce cami için... Kalleşçe ve kahpece tahtından indirilip şehid edilen Sultan Abdülaziz için... Sultan Abdülhamid-i Sâni için... Hıyanete uğrayan Sultan Vahidüddin için...

İstanbul için ağlıyorum... Eski evler konaklar için ağlıyorum... Eski beyefendiler, hanımefendiler için... Haince tahrip edilen İslam kabristanları için... Tarihe karışan eski İslam Osmanlı görgüsü ve terbiyesi için... Çöken maarifimiz için... Pâyimal edilen ırzlar namuslar için... Devletin resmî vesikalarıyla seks kölesi yapılan kadınlar için... Bunca ahlaksızlık ve azgınlık için...

Birtakım eblehlerin geri zekâlıların dinin içini boşaltmasına ağlıyorum.

Tasavvufun içinin boşaltılmasına ağlıyorum.

Mısır Libya Tunus Cezayir için ağlıyorum.

Afganistan, Arakan, Seylan, Yemen Müslümanlarına ağlıyorum.

Ah, zavallı kedilerin köpeklerin zehirlenmesine...

Nesli tükenmeye yüz tutan yaban keçilerinin koyunlarının turistlere dolar karşılığında öldürtülmesine.

Flamingoların bir canavar tarafından tüfekle vurulmasına.

Otomobile motosiklete bağlanıp yerde sürüklenen biçare köpeklere... Kesilen ağaçlara, yok edilen yeşilliklere, tabiî güzelliklerin bozulmasına...

İstanbul'un bir beton yığını mega kent haline getirilmesine...

Halkın tepkisizliğine...

Namussuzların namuslulardan daha cesur, daha gözü kara olmasına...

Ah ağlayacak o kadar şey var ki... Ey Müslümanlar, fakiri bağışlayınız, bendeniz sizin için de ağlayabildiğim kadar ağlıyorum. Ne olur beni affediniz.

***

İnsan işkembesine ve apış arasına mahkûm olursa insan olmaktan çıkar.

***

Akıl düşünce muhakeme herkeste var. Mesele aklın iyi çalışması, doğru olanı araması bulması ve hayata geçirmesidir.

***

Onlar sağlık, tıp, tedavi konusunda mantıklı olsaydılar sıhhatlerini koruyacaktı. Evet bunların da mantığı var.

***

Efendi yıkıl git!.. Benim derdim boyumu aşmış, cami WC'siyle, hoparlörle, klimayla, üfürme cihazıyla, ışıldakla uğraşacak halim de yok, vaktim de.

***

Oruç tutan ihlâslısalih sadık Müslüman'ı Allah doyurur. İftarlarda ve sahurlarda yemeklere saldıranlar, tıkınanlar...

***

Besmeleyle yenilen, sonunda hamd edilen az yemeğin bereketi çoğalır, doyurur.

***

Hazret-i Mevlana dokuz lokmadan fazla yemezdi. Onuncu lokmayı yerse, midesi kaldırmaz istifra ederdi (kusardı).

***

Kuyruğuna kabak bağlama. Bir tehlike anında o yükle kaçıp da bir yere sığınamazsın.

***

Ramazan için ekşi maya ile yapılmış çok kaliteli çavdar ekmeği ısmarladım. Ekmek ne büyük nimet. Ekmekler bozulunca sağlık elden gider.

***

Adamcağız beş kat merdiveni hızlı hızlı çıkınca tansiyonu yükselmiş. Onu tansiyon hastası kabul etmek, bir sürü ilaç yutturmak tıp etiğine ve mantığına sığmaz. Dinlenince geçer.

***

Bir milyon liralık lüks, pahalı, cafcaflı bir otomobil almış ama manevî değeri bir kuruşluk bile yükselmemiş. Pahalı israflı araba yüzünden daha da alçalmış.

***

Ölüm salih sadık abidmuttaqimü'minler için Cennete ulaştıran bir yolculuğun başlangıcıdır. Kâfirler facirlerfasıklar münafıklar münkirler içinse Cehenneme ulaştıran bir başlangıçtır.

***

Bir kısım mü'minler birbirlerini niçin sevmiyor; sevmek bir tarafa aralarında çekişip tepişiyor? Bunu anlayamıyorum.

***

Ramazanda yüz sayfalık özet bir ilmihal kitabı al, dikkatle oku, öğren. Fırka-i NâciyeEhl-i Sünnet ve Cemaat ilmihali olsun, içinde hiç yanlış bulunmasın.

***

Mürşid-i kâmil ismi ve adresi soran saf kişiye: İyi ki, telefon numarasını da istememişsin!.. Nasibin varsa sana rüyada gösterilir.

***

Gıybet orucu bozmaz ama sevabını giderir. Oruçlu olanlar gıybet etmesin. Oruçlunun, ölü kardeşinin etini yemek kadar çirkin ve iğrenç bir şey yapması olacak şey midir?

***

Ramazanda ihlâsla ve taqva ile oruç tutanlar, namaz kılanlar ne kârlı ticaretler yapacaklar. Onlara gıbta ediyorum.

***

Sri Lanka'da iki milyon Müslüman yaşıyor. Nüfusun takriben 10'da biri. Son üzücü terör hareketlerinden sonra o ülkede bütün Müslümanlara kötü gözle bakılmaya başlandı. Müslüman kadınlarının peçe takamaması için bir zulüm kanunu hazırlanıyor. Terörün en büyük zararı Müslümanlara dokunuyor.

***

Bendeniz bu satırları yazarken iç savaş yangını içinde tutuşan kavrulan Yemen'de sivil halk, bilhassa masum çocuklar açlıktan ölüyor. Biz gafil Müslümanlar, burada imkânımız varsa, zaten içinde kaymak bulunan şöbiyet tatlısının üzerine kaymak koydurup yiyoruz. Kardeş bir toplumun acı çekmesi, kırılması, ölmesi, perişan olması bizim vicdanımızı titretmiyor, bildiğimizi okuyoruz.

***

Allah bu milleti tekrar laikçi vesayetçi egemen azınlık canavarlarının pençesine düşürmesin.

***

Ganimet harbî kâfirden alınır. Müslümanları tokatlayıp mallarını ve paralarını alanlar mücahid değil eşkıyadır.

***

İstanbul'da çeşitli belediyelere ait sosyal tesislerin en az yarısının doğru dürüst hizmet veren kültür merkezi yapılmasına taraftarım. Zeytinburnu Belediyesinin Merkezefendi Camii yakınındaki, öğrencilere yönelik ve günün yirmi dört saatinde açık olan harika kültür merkezi gibi. Duyduğuma göre orada bedava çorba da veriyorlarmış.

***

Her belediye, on liraya üç kap yemek yenilebilecek self servis halk lokantaları açmalıdır. Bunu yapanlar gerçekten büyük hizmet etmiş olacaktır. Bütçesi dar olan vatandaşlar bu hizmeti yapacaklara çok dua edecek ve kendilerini bütün hayırlı çalışmalarında can u gönülden destekleyecektir.

***

Şeriatsız tasavvuf ve Tarikat olmaz. Zikir meclislerinden, âyin-i şeriflerden önce tekkelerde vaktin namazı büyük bir itina ile dosdoğru kılınmalıdır. Cerrahîler böyle yapıyor ve bu yüzden onları çok takdir ve tahsin ediyorum. Cerrahî tekkesi İstanbul'un en güzel namaz kılınan ve tesbihat yapılan yeridir. Barekallah...

***

Yeşile boyanmış koyun postuna bürünüp Müslüman kesime sızan ateist kızıllara dikkat ediniz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara