Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

'Afife'

Aslı İktu'nun oynadığı 'Afife' izleyicilerden tam not almaya devam ediyor. Usta oyuncu ile; Afife Jale'nin sözleri bu oyunda can buluyor: Beni acıyarak değil, düşünerek, severek, kucaklayarak hatırlayın. Tiyatro varsa, ben varım!

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-03 09:20:17

'Afife'

Serkan Güzel/Timeturk

Tiyatroseverlerin beğenerek izlediği Afife oyunu İstanbul ve diğer illerde sahnelenmeye devam ediyor. Tek kişilik performansı ile Oyuncu Aslı İktu; Afife'nin yanlızlığını, dayanılmaz ağrılarıyla olan mücadelesini, ilk aşkı tiyatroya ve bestekar Selahattin Pınar'a olan tutkusunu ve devrimci kişiliğini sahneye taşıyor. 

Afife Jale; Türk tiyatrosunda sahneye çıkan ilk Müslüman kadın oyuncudur. Bu uğurda karşsına çıkan tüm engellere karşı mücadele veren Afife'nin acıları, içsel yalnızlığı, aşkı, bağımlılığı, umudu ve yarım kalmışlığı bu oyunda can buluyor. 

Bazı oyuncular canlandırır bazılar ise yaşar! Aslı İktu; Sanatçı aşık bir kadın olmanın zorluğunu sahnede yeniden yaşıyor. Unutmayalım ki her şeyden önce Afife Jale bir kadın! Tarih boyunca her çözümü kendileri sancılar içinde doğurmak zorunda olan kadınlara en iyi örneklerden biridir Afife Jale. Aslı İktu bu sancıyı izleyiciye yaşayarak yansıtıyor. 

Oyunun yazar ve yönetmeni Cem Kenar'ın harika kurgusu ise ayakta alkışlanıyor. Bir akıl hastanesi, tek kişilik oda ve bir yatak. Tutkusuna karşı duvarlar örülmüş bir kadının yalnızlığı daha iyi anlatılamazdı. Tam bir yönetmen başarısı.

Oyun 9 Aralık Pazartesi Boa sahnede izleyicilerini bekliyor. 

ai2

Yazan / Yöneten: Cem Kenar

Oynayan: Aslı İktu

Reji Asistanı: Yağmur Ünal

 

Haber Ara