Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Adil Öksüz'ü sorgulayan savcıdan kritik FETÖ açıklaması

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz'ü sorgulayan savcı Cihan Ergün, FETÖ zihniyetinin hâlâ iş başında olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-06 10:41:50

Adil Öksüz'ü sorgulayan savcıdan kritik FETÖ açıklaması

Akıncı Üssü'nde 16 Temmuz sabahı gözaltına alınan Öksüz, savcılık sorgusunun ardından hakim Köksal Çelik tarafından 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı, savcının itirazı hakim Sönmez tarafından 'tutuklamaya yönelik delil olmadığı' gerekçesiyle reddedildi.

Öksüz'ü sorgulayan savcılardan Cihan Ergün, çalıştığı önceki dönemde FETÖ mensubu yargı üyeleri tarafından farklı yerlere sürüldü. Ergün, darbe girişiminden bir süre sonra da mesleği bıraktı.

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'na konuşan Ergün, kimseye kızgın olmadığını belirterek, "Kimseye bir tepkim yok. Özgürce konuşup bağlarımdan kurtulmak için ayrıldım. Zaten darbeden bir ay sonra emeklilik sürem dolmuştu. ‘Çalışacak kimse yok' dendiği için devam ettim" dedi.

'BUNLAR BUKALEMUN GİBİ HER YERE GİRER'

Öksüz'ün tutuklanmamasında devlet kurumlarının ihmali olduğunu söyleyen Ergün, "Yasanın bana verdiği yetkinin tüm sınırlarını zorlayarak ben tutuklamaya gönderdim. Tutaydınız. Ya da kaçtıktan sonra dahi ülke sınırları içerisinde devletin bulup tutması gerekiyor. Kolluğunuz var, jandarmanız var, polisiniz var, istihbaratınız var. Velev ki bırakıldı. İki gün içinde ensesine binmeniz gerekirdi. Vaziyet böyle" ifadesini kullandı.

Ergün, FETÖ'yle ilgili, "Beni sürgün eden zihniyet hâlâ işin başında. Fethullahçı zihniyet hâlâ yönetiyor. Bunlar bukalemun gibi her yere girer. Ülkeyi yönetenler gaflet ve delalet içinde olmasınlar" yorumunda bulundu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara