Dolar

32,5604

Euro

34,9510

Altın

2.446,63

Bist

9.716,77

Adidas gitti Puma geldi

Boykot, Tasfiye ve Yaptırımlar Hareketi (BDS) Alman spor markası Adidas’ın artık İsrail Futbol Birliği’nin (IFA) sponsorluğunu yapmayacağını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-10 09:51:59

Adidas gitti Puma geldi

Quds Net News'e göre BDS eylemcileri web sitelerinden kararı duyurarak, Filistinlere yönelik baskıya suç ortaklığı yapmayı durdurması istendiğinden Adidas'ın çağrıya uyarak IFA'ya olan hizmetini sona erdirdiğini belirtti.

Mart ayında BDS tarafından yapılan açıklamada, 130'un üstünde Filistin futbol kulübünün Adidas'ın IFA'ya sponsorluğunu bitirmesini talep etmişlerdi. IFA'ya üye altı takım ise Batı Şeria'da işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşimlerde bulunuyor.

Bu nedenle BDS tarafından 16 bin imzanın bulunduğu bir dilekçe Haziran ayında Adidas'ın genel merkezinin bulunduğu Amterdam'a gönderildi. Adidas'ın verdiği cevapta ise “FIFA'ya başvurarak, uluslararası hukuk ilkeleri ve insan hakları politikası gereği İsrail yerleşimindeki takımlar konusuyla ilgili hakemlik yapmasına ihtiyaç duyulduğu konusunu ilettik” denildi.

Uluslararası insan hakları örgütleri, uzmanlar ve 100'ün üzerinde Avrupalı yasama üyesinin ise FIFA'ya İsrail yerleşim kulüpleri sorunun çözülmesi için baskı yaptığı belirtildi. Ancak bütün çağrılara rağmen FIFA sorunu tespitten kaçınarak “tarafsız” kalacaklarını dile getirdi.

Alman spor giyim devi Puma ise Adidas'tan boşalan yeri devralarak IFA'YA sponsor oldu. BDS eylemcileri etik ilkelerine uyması çağrısında bulunarak PUMA'dan da sözleşmeyi iptal etmesini istedi.

Haber Ara