Dolar

32,3252

Euro

35,0770

Altın

2.299,48

Bist

8.986,46

Adalara ve sığınaklara kaçıyorlar: Koronavirüs, İngiliz zenginlerin yaşamını da değiştirdi

Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koranavirüs salgını, İngiltere’de zenginlerin de yaşamını da değiştirdi. İngiliz portalı Homes & Properties, koronavirüsten korkan çok sayıda varlıklı insanın özel adalara ve mekanik havalandırmalı sığınaklara taşındığını söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-24 15:41:54

Adalara ve sığınaklara kaçıyorlar: Koronavirüs, İngiliz zenginlerin yaşamını da değiştirdi

s-f897dc2b43f1e203981525700ee5e9ed14701a46

Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koranavirüs salgını, İngiltere'de zenginlerin de yaşamını da değiştirdi. 

İngiliz portalı Homes & Properties, koronavirüsten korkan çok sayıda varlıklı insanın özel adalara ve mekanik havalandırmalı sığınaklara taşındığını söyledi.

LÜKS GAYRİMENKUL SATIŞLARINDA PATLAMA

Koronavirüs salgının etkilediği İngiltere'de lüks gayrimenkul satışında büyük bir patlama yaşandığı belirtildi.

Quintessentially Estates'in CEO'su Penny Mosgrove tarafından belirtildiği gibi, koronavirüs zengin insanların yaşamlarında değişikliklere sebep oldu.

Böylece, koronavirüs ile bağlantılı olarak, lüks konut satın alma ve kiralama için yeni siparişlerin sayısı önemli ölçüde arttı.

unnamed_1

ZENGİNLER İNGİLTERE'DEN KAÇIYOR

Virüsün yayılmasının merkez üslerinden uzaklaşmak için zenginler İskoç kalelerini, sığınaklı konakları veya Karayip takımadalarının ıssız adalarını seçiyorlar.

İngiliz zenginleri, hastalığın ulaşmadığı yerlere özel uçaklar ve yatlar kiralayarak İngiltere'den kaçıyorlar.

Bu arada müşteri istekleri ve hizmet yelpazesi, koronavirüs ile bağlantılı olarak önemli ölçüde değişti. Mosgrove ajansı, müşterilerinden birinin karısı için evden çıkmadan kendisine bakma isteği için büyük bir kaplıcası olan ev talebinde bulunduğunu söyledi.

Başka bir müşteri de yurtdışı seyahatinden döndükten sonra ajanstan yeni bir daire almayı planladı. Vardığında, 35 milyon pound (3.2 milyar ruble) değerindeki konağını ziyaret etmeyi başardı. Hastalığın bulaştığına karar vererek, müşteri hemen ikamet yerini değiştirdi.

Adalara talep arttı. Milyonerler, Grenada sahilinden dört mil uzaklıktaki Ile de Caye adasıyla ilgilenmeye başladı ve özel uçağıyla incelemek üzere adaya gitti. 

Koronavirüs birçok milyonerin servetini önemli ölçüde azalttı. Borsalarda bir salgının tetiklediği panikten sonra, Amazon kurucusu Jeff Bezos. 14 milyar dolar kaybetti.

RUSYA'DA ZENGİN İNSANLAR NEREDE SAKLANIYOR?

2010 yılında Maya'nın sözde “kıyamet günü”nden önce birçok zengin insan, banliyö konutlarında sığınaklar inşa etti. Bazıları özellikle yüksek kaliteli bir hava filtrasyon sisteminin kurulduğu koronavirüs barınaklarına yeniden sağındı.

Medya ve tasarım şirketinin başkanı, "Son zamanlarda, özel sığınaklar inşa etmek isteyenlerin sayısı artıyor. Çoğunlukla siparişler, Moskova Bölgesi'nin batısında, Rublevka ve New Riga'dan geliyor" dedi.

Haber Ara