Dolar

32,3356

Euro

35,1760

Altın

2.245,30

Bist

8.718,11

Abdullah Gül, Erdoğan'ın zayıflamasını istiyor iddiası

Star Gazetesi yazarı Yahya Bostan, 'Gül, AK Parti’nin yerel seçimlerde kaybetmesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zayıflamasını istiyor.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 13:17:24

Abdullah Gül, Erdoğan'ın zayıflamasını istiyor iddiası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine ilişkin iddialar ortaya atılmış ve tartışma konusu olmuştu.

Abdullah Gül'ün ofisinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ziyaretleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye ve dünya meseleleri genel çerçevede konuşulmuş ve herhangi bir şekilde günlük parti meseleleri ve seçimler söz konusu olmamıştır" denilmişti.

Star gazetesi yazarı Yahya Bostan, Gül-Kılıçdaroğlu görüşmesinde konuşulanlara ilişkin iddiaları kaleme aldı.

Yahya Bostan “Gül'den Kılıçdaroğlu'na ittifak tavsiyeleri” başlıklı yazısında, gündeme bomba gibi düşen görüşmede Gül'ün Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu'na ''24 Haziran'da yapılan hataya düşmeyin, belediye seçimlerinde birlikte hareket edin'' tavsiyesinde bulunduğunu, ve Akşener'le birlikte hareket etmeleri ve ittifak yapmaları için telkinde bulunduğunu açıkladı.

Bostan, Gül'ün, Ankara adaylığı için uzun zamandır konuşulan Mansur Yavaş için de ''ortak adayınız olabilir' diyerek bir HDP ilgili de tavsiyede bulunduğunu ve ‘aynı karede görünmeyin ama söylem düzeyinde taban desteğini alın' dediğini aktardı.

Bostan yazısını şöyle sonlandırdı: ''Gül Brüksel'de de bazı görüşmeler yaptı. AK Parti'nin yerel seçimlerde kaybetmesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zayıflamasını istiyor. Alternatif olarak Türkiye'nin kendisine ihtiyaç duyacağını umuyor. Bu yüzden sık sık muhalefetle görüşüp onlara akıl veriyor. Gül muhalefetin üst aklı gibi davranıyor.” (İnternet Haber)

Haber Ara