Dolar

32,3400

Euro

35,0909

Altın

2.239,60

Bist

8.793,76

Abdulkadir Selvi: Erdoğan yeni partileri erken doğuma zorluyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kurulacağı ileri sürülen yeni partiler ile ilgili 'Erdoğan, yeni partileri erken doğuma zorluyor. Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-22 08:51:33

Abdulkadir Selvi: Erdoğan yeni partileri erken doğuma zorluyor

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Yeni dönemin siyasi kodları" başlığıyla yayımlanan yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından ilk kez dinlenmeye çekildi. Aslında buna 'değişim kampı' da diyebiliriz. Çünkü Erdoğan yeni döneme hazırlanıyor. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleriyle yeni bir denklem oluştu. Seçim sonuçları yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı" ifadesini kullandı.

Selvi şöyle devam etti:

Erdoğan, şu sıralar kurulacak olan yeni partilere odaklanmış durumda. 'Ümmeti bölecekler' dedi. Gül, Babacan ve Davutoğlu'na kırgın olduğunu ifade etti. 'Tarih olacaklar, boş çuval gibi devrilecekler' ifadesi yine ona ait. Ama netice itibarıyla 31 Mart'ta İstanbul'un binde 1.3'le kaybedildiği bir sistemde, Erdoğan'ın yeni partilere karşı bir önlem alması gerekiyor. Eğer zamanında yapılırsa seçimlere 4 yıl var. Ama bir erken seçim ihtimaline karşı da şimdiden hazırlıklı olması gerekiyor.

Erdoğan'ın meydanlara çıkarak, hem AK Parti tabanını motive etmesi, muhtemel ayrılıkları önlemesi hem de yeni partileri yıpratıcı mesajlarını vermesi bekleniyor. Erdoğan'ın kurulacak partileri iki noktadan hedef alması bekleniyor.
1- (Özellikle Amerikan-İngiliz tezgâhını işaret ederek) Yabancı birtakım mihrakların oyununa alet oluyorlar. Ümmeti bölecekler.

2- AK Parti döneminde cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlıklar yaptılar. Şimdi davamıza ihanet ediyorlar, bizi sırtımızdan hançerliyorlar.

Erdoğan, yeni partileri erken doğuma zorluyor.

Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak."

 

Haber Ara