Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

ABD'ye giden 5 bin 500 göçmen Mexico City’ye ulaştı

Meksika İnsan Hakları Komisyonu, 13 Ekimde Honduras'tan ABD'ye geçmek için yola çıkan yaklaşık 5.500 göçmen, Çarşamba günü Mexico City'ye ulaştığını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-08 11:45:40

ABD'ye giden 5 bin 500 göçmen Mexico City’ye ulaştı

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Komisyon başkanı Nashieli Ramirez, göçmenler için hazırlanan barınakta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ramirez'e göre, bu göçmenlerin % 86'sı Honduras'tan ve geri kalanı Guatemala, Nikaragua, El Salvador, Panama ve Kosta Rika'dan göç etmiş durumda.

Komisyon ve Meksika Kent Konseyi, şu anda tam kapasite ile dolu olan bu barınaktaki göçmenlere yardımları beraber koordine etmekteler.

Yetkililere göre, Honduras'tan gelen grubun çoğu Meksika'ya ulaştı ve bu hafta içinde geri kalan gruplar bekleniyor.

Her birinde 2.000 göçmen bulunan diğer iki grup güney Meksika'ya doğru yollarına devam ediyor.

Bayan Ramirez'e göre, ikinci karavanın ilk göçmenleri cumartesi günü Meksika'ya ulaşabilir.

Meksika'da olanların tekrar sığınma talep etmek istediklerini fakat ABD sınırına doğru hareket edip etmeyeceğinin henüz belli olmadığını belirtti.

Hazırlanan stadyumda kaldıkları süre boyunca, yiyecek, tıbbi bakım, hijyen ürünleri ve kıyafetleri tedarik edeceklerini açıkladı.

Mexico City'ye gelen Orta Amerika göçmenlerinin çoğunluğu, ABD'ye girmelerini engellemek için sınırda görevlendirilmiş yaklaşık 4.800 askeri personele rağmen ABD'ye girmeye kararlılar.

Suç çetelerinin şiddetinden veya yoksulluktan kaçmak için yarım milyondan fazla Orta Amerikalı, her yıl Amerika Birleşik Devletleri'ne girmeyi umut ediyor.

Kaynak: La Croix, AFP

Haber Ara