Dolar

32,5063

Euro

34,7837

Altın

2.485,78

Bist

9.553,85

ABD ve Güney Kore'de yeni koronavirüs vakaları

ABD'de Chicago ve Washington'ın ardından California'da da koronavirüse rastlandı. Güney Kore'de de yeni bir vakanın tespit edilmesiyle sayı 3'e yükseldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 13:15:00

ABD ve Güney Kore'de yeni koronavirüs vakaları

Çin'de başlayan ve hızla yayılan koronavirüs vakaları dünyanın dört bir yanında tespit ediliyor. ABD ve Güney Kore'de yeni vakalar tespit edildi.

ABD'DE BİR KİŞİ DAHA TEPSİT EDİLDİ

ABD'de Chicago ve Washington'ın ardından California eyaletinde de yeni tip koronavirüs vakası görüldü. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, California eyaletinin Orange ilçesinde, Çin'in Vuhan kentinden gelen bir yolcuda yeni tip koronavirüs tespit edildiğini doğruladı.

Orange İlçe Sağlık Dairesi, hastanın karantina altına alındığını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi. Hastanın yakın temas kurduğu kişilerin takibe alınacağı ifade edildi.

GÜNEY KORE'DE SAYI 3'E YÜKSELDİ

Yonhap ajansının haberine göre, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Wuhan'da ikamet eden ve pazartesi günü Güney Kore'ye dönen 54 yaşındaki bir kişinin yeni tip koronovirüs taşıdığının tespit edildiğini açıkladı.

Semptomların dün görüldüğü kişinin karantina altına alındığı belirtildi.

Yeni vakayla, Güney Kore'de yeni tip koronovirüs tespit edilen kişi sayısının 3'e çıktığı kaydedildi.

VUHAN'DA ÇIKAN SALGIN YAYILIYOR

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ülkede 56 kişi hayatını kaybetti, salgından etkilenenlerin sayısı bin 975'e yükseldi.

Virüse, Çin dışında ABD, Fransa, Japonya, Singapur, Kanada, Güney Kore, Tayland, Suudi Arabistan, Vietnam, Nepal ve Tayvan'da rastlanmıştı.

 

Haber Ara