Dolar

32,5262

Euro

34,7427

Altın

2.488,30

Bist

9.524,59

ABD Savunma Bakanı Esper, ağzındaki baklayı çıkardı!

ABD Savunma Bakanı Esper, YPG'nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile beraber bir grup ABD askerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol yataklarının yakınında tutulmasının seçenekler arasında olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-21 13:33:08

ABD Savunma Bakanı Esper, ağzındaki baklayı çıkardı!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, YPG'nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile beraber bir grup ABD askerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol yataklarının yakınında tutulmasının seçenekler arasında olduğunu söyledi. Esper, bu önlemin petrol yataklarının IŞİD kontrolüne geçmesini önlemek için yapılabileceğini ifade etti.

Afganistan ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esper, Suriye'den ABD askerlerinin çekilmeye başladığını ancak bazı askerlerin bölgedeki müttefikleriyle hâlâ petrol yataklarının yakınlarında bulunduğunu ifade etti.

Esper bu seçeneği henüz sunmadığını ve Pentagon'un faklı seçenekler üzerinde çalıştığını ifade etti.

Esper dün yaptığı açıklamada ise, Başkan Donald Trump'ın kararıyla Suriye'den çekilecek bin civarındaki Amerikan askerinin Irak'ın batı bölgelerine gönderileceğini söylemişti.

Esper, bu askerlerin IŞİD'le mücadele için Irak'ta kalacağını söylemiş, Suriye'ye sınır ötesi saldırı ihtimalini de dışlamamıştı.

Dün Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre  ise Trump, Pentagon'un Suriye'nin doğusunda 200 civarında asker bırakmayı öngören planını kabul edecek.

Haberde söz konusu planın iki nedene dayandığı ve bunların IŞİD ile mücadele ve Suriye'nin doğusundaki petrol bölgelerinin Esed rejimi ile Rusya'nın eline geçmemesi olduğu kaydedildi.

Haber Ara