Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den IKBY ile işbirliği açıklaması

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile sadece Irak değil tüm bölge için iş birliği yapmayı istediklerini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-07 16:30:02

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den IKBY ile işbirliği açıklaması

Jeffrey, Irak ziyareti kapsamında geldiği Erbil'de IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve eski IKBY Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmesi sonrası basına konuşan Jeffrey, terör örgütü IŞİD'e karşı bölgesel hükümetin yaptıklarını takdir ettiklerini söyledi.

IŞİD ile mücadelede verilen kayıplar nedeniyle derin üzüntü duyduklarını hatırlatan Jeffrey, "(IKBY ile) Sadece Irak'ta değil tüm bölgede dayanışma ve iş birliği içinde olmayı ümit ediyoruz" dedi.

MESUT BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Jeffrey ve Barzani, Irak'ın siyasi durumu ve devam eden hükümet karşıtı gösterilerle Suriye'deki gelişmeleri ele aldı.

Açıklamada, terör örgütü IŞİD'e yeniden örgütlenme ve saldırı imkanı tanıyacak Irak'taki şiddetin tırmanması ve istikrarının bozulmasından her iki tarafın da endişeli olduğu belirtildi.

Jeffrey ve Barzani ayrıca Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusunda meydana gelen gelişmelerle sahadaki dengeleri konuştukları, bölgede her türlü demografik değişikliğin önüne geçilmesi ve Suriyeli Kürtlerin artık acı ve göçe maruz kalmamasına vurgu yaptıkları kaydedildi.

 

Haber Ara