Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD’nin, “daha güvenli ve müreffeh hale getirdim” dediği Irak’tan görüntüler...

Iraklı milletvekillerinin, ülkedeki tüm yabancı birliklerin çıkarılması yönündeki çağrılarına rağmen ABD Savunma Bakanlığı, askeri varlığının Irak'ı daha “güvenli ve müreffeh” hale getirdiğini iddia ediyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-20 11:29:36

ABD’nin, “daha güvenli ve müreffeh hale getirdim” dediği Irak’tan görüntüler...

a12_1

Iraklı milletvekillerinin, ülkedeki tüm yabancı birliklerin çıkarılması yönündeki çağrılarına rağmen ABD Savunma Bakanlığı, askeri varlığının Irak'ı daha “güvenli ve müreffeh” hale getirdiğini iddia ediyor.

Savunma Sekreterliği Asistanı Jonathan Rath Hoffman, bir basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Şu anda ABD ordusunun Irak'tan çekilme planı yok. Ve sanırım Irak'taki fikir birliği, ABD'nin orada iyi bir güvenlik gücü olduğu anlaşılıyor” dedi.

Hoffman ayrıca, “ ABD'nin ülkedeki varlığının Irak için faydalı olduğunu ” ve “Irak halkının güvenliğinin ve refahının artmasına devam edeceğini” belirtti.

Hoffman'ın sözleri, 5 Ocak'ta Başbakan Adil Abdülmehdi'nin ABD liderliğindeki koalisyondan “askeri yardım” talebini iptal etmesini isteyen bağlayıcı olmayan bir karar alan Irak Parlamentosu ile çelişiyor gibi görünüyor.

Irak'taki oylama, ABD dron saldırısının İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC) Kudüs Kuvvet Komutanı Korgeneral Kasım Süleyemani ve Irak'ın Popüler Seferberlik Kuvvetleri (PMF) komutan yardımcısı Ebu Mehdi El-Muhandis'in suikastından iki gün sonra gerçekleşti.

Süleymani'nin o gün Başbakan Adil Abdülmehdi ile buluşması planlanmıştı.

İran, ABD personelini barındıran Irak üslerine birkaç balistik füze ateşleyerek Süleymani'nin suikastına tepki olarak misilleme yaptı. Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri, Washington liderliğindeki bir koalisyonun uzun süredir Saddam Hüseyin'i devirmek için ülkeye saldırdığı 2003 yılından bu yana Irak'ta konuşlandırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Irak “Irak'ın ABD'deki bir hava üssüne harcanan parayı telafi etmediği sürece” Amerikalı veya başka bir NATO veya müttefik birliklerinin ülkeden çekilmeyeceği konusunda uyardı ve Irak'ı yaptırımla tehdit etti.

ABD'nin Irak'ı daha “ güvenli ve müreffeh” hale getirmesinin birçok yolunu görelim :

a88

ABD uçak gemisi mürettebatı, Irak halkına “aşk” gönderiyor

a1_8

ABD'nin, Irak'ı daha güvenli ve müreffeh haline getirmek için bomba yağdırdığı şehirlerin görüntüsü, ABD'yi daha çok heycanlandırdı.

a3_8

Amerikan bombaları sonucu bin yıllık eski eserleri barındıran Ulusal Müzesi'nin hali, ABD birliklerini Irak'ta kalma umutlarını artırdı.

a11_1

Başkan Bush, Irak'ı daha müreffeh ve daha korunaklı hale  getirmek için şehirlerin üstüne bomba yağdıran ABD Hava Kuvvetleri “yardım görevlileri”ne yeni hedefler gösterirken...

a4_10

Başkan Bush, Irak'ın özgürleştirilmesinde büyük emeği geçen (!) ABD Deniz Kuvvetleri “yardım görevlilerini”, uçak gemisinde ziyaret ederek kutlarken...

a5_5

Hasarlı bir boru hattı nedeniyle oluşan bir petrol havuzunun üzerinde duran ABD askeri, Tanrı'nın açıkça Irak'a yanlışlıkla yerleştirdiği Amerikan petrolünün “refahı” konusunda endişeli.

a7_1

“Daha müreffeh” bir Irak örneği; “ABD yardımı”nın tüm “şanslı” alıcılarını barındırabilmek için futbol sahaları mezarlığa dönüştürülüyor.

a10_1

ABD'li keskin nişancıların çoğu kuşbakışı turizm sektörünün tadını çıkarmak için Irak'a geldi.

buyukson_12

ABD, Iraklıların D vitamini eksikliğini gidermek ve daha fazla güneş ışığına kavuşmasını sağlamak için çoğu evde büyük delikler açan ek “yardım görevlileri” gönderdi.

a9_2

Iraklılar, tüm dünyada yanlışlıkla en sevdikleri bayrağını yakalayan bir ateşi söndürmeye çalışıyor.

a2_14

Başkent Bağdat daha “güvenli ve müreffeh” hale getiriliyor.

a13_1

Hapishaneler, “daha güvenli ve insancıl” hale getiriliyor.

 

Haber Ara