Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

ABD-Meksika sınırında gerginlik

ABD-Meksika sınırında yaşanan protestolar sonucunda 32 göçmen gözaltına alındı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-11 15:41:12

ABD-Meksika sınırında gerginlik

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Meksika sınırındaki San Diego şehrinde polis, göçmenlerin sınır dışı edilerek sınıra asker konuşlandırılmasını protesto eden yaklaşık 400 kişilik gruptan 32 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin sınır duvarından uzak durmaları çağrısına uymadıkları için gözaltına alındıkları belirtilen bu kişiler arasında Hristiyan, Müslüman ve Yahudi dinine mensup dini liderler de bulunuyor.

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan ve sınırın karşı tarafındaki Meksika'nın Tijuana şehrine ulaşan göçmen kervanına destek için hak savunucusu aktivistler tarafından düzenlenen eylemler sınır bölgesinde bir süredir devam ediyor.

ABD polisi Meksika sınırında göçmenlere destek yapan Amerikalılardan bazılarını gözaltına alıyor.REUTERS/Mohammed Salem

Meksika’'nın Tijuana kenti ile ABD’'nin Kaliforniya eyaleti arasındaki sınır bölgesine ulaşan Orta Amerikalı göçmenler, iltica işlemlerinin yavaş yapıldığı gerekçesiyle 25 Kasım’'da protesto gösterileri düzenlemiş ve bazı göstericiler aradaki metal duvarı aşarak ABD tarafına geçmeyi denemişti.

ABD güvenlik görevlileri, sınırın yaya geçişlerine kapatılmasına neden olan olayları göstericilere karşı biber gazı kullanarak durdurmuştu.

Amerikalı gümrük yetkilileri, günde en fazla 100 göçmenin başvurusunu işleme koyduğu için grubun kentte aylarca bekleyebileceği tahmin ediliyor.

Tijuana kentine gelen göçmenlerin sayısının 9 bini bulduğu belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara