Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

ABD'li papaz Brunson İzmir'de yargılanıyor

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, bugün İzmir'de hakim karşısına çıktı. Amerikan basını, 35 yıl hapis cezası istenen papazın davasına ilgi gösteriyor. ABD'li diplomatik heyeti taşıyan araçlar, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne girdi. ABD lideri Trump, Türkiye'den papaz Brunson'ın serbest bırakılmasını istemişti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-16 11:29:56

ABD'li papaz Brunson İzmir'de yargılanıyor

Türkiye ve ABD'yi karşı karşıya getiren papaz Andrew Craig Brunson'ın davası, bugün İzmir'de başladı.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklanan Brunson'ın davasına ABD medyası ilgi gösteriyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, İzmir'de bu sabah çekilen fotoğrafları dünyaya servis etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sırasında Brunson'ın serbest bırakılmasını talep etmişti.

ABD'li diplomatik heyeti taşıyan araç konvoyu, bu sabah Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne girdi. Doğan Haber Ajansı, duruşmayı izlemek için mahkemeye gelenler arasında ABD'li iki senatör ile yakınlarının da olduğunu bildiriyor.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmada Brunson için, 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği' gerekçesiyle 15 yıla kadar, 'devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tercüman eşliğinde savunma yapacak olan Brunson hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ'nün üst düzey yöneticileri ile bağlantısı vurgulandı.

Haber Ara