Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

ABD'li komedyenden Ahed Tamimi'ye destek

ABD’li komedyen Sarah Silverman attığı tweetinde “insanların Ahed Tamimi’yi savunmaları gerek” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 09:30:12

ABD'li komedyenden Ahed Tamimi'ye destek

TIMETURK | ÇEVİRİ

Yahudi kökenli komedyen bir komedyen olan Silverman, “Yahudiler, yanlışı İsrail hükümeti yaptığında da ayağa kalkmalı” yazdı. Silverman tweetinde, Amnesty örgütü tarafından Tamimi'nin gözaltına alınmasına karşı başlatılan e-posta uygulamasına ilişkin bir link de paylaştı. Bu link üzerinden İsrail'e e-postalar gönderiliyor.

Jews have to stand up EVEN when — ESPECIALLY when — the wrongdoing is BY Jews/the Israeli government. https://t.co/vIKDxgLm41

— Sarah Silverman (@SarahKSilverman) 16 Şubat 2018

SANAT VE SİNEMA CAMİASI TAMİMİ İÇİN AYAKTA

Ahed Tamimi'nin davası 19 Aralık'ta tutuklanmasından bu yana uluslararası seviyede dikkat çekiyor. Geçen hafta sanat ve sinema endüstrisinden 27'den fazla Amerika'lı tanınmış kişi, atletler, akademisyenler de dahil genç kızın serbest bırakılması için dilekçe imzaladılar. Aktörler Danny Glover ve Jesse Williams, Yazar Angela Davis ve Filozof Cornel West de dilekçeyi imzalayanlar arasında yer alıyor.

CHE GUEVARA FOTOSUNU HAZIRLAYAN İRLANDALI SANATÇI TAMİMİ İÇİN DE POSTER HAZIRLADI

Che Guevara'nın kırmızı ve siyah renklerle yeniden üretilen resminin arkasındaki isim olan İrlandalı sanatçı Jim Fitzpatrick ise Ahed Tamimi için “Gerçek bir mucize kadın var” sloganıyla benzer bir çalışma hazırladı.

ahed-tamimi-real-wonder-woman

Ahed Tamimi 11 Mart'ta ve annesi Nariman Tamimi ise 6 Mart'ta askeri mahkeme önüne çıkarılacak.

Haber Ara