Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

ABD'li askeri yetkililer: Aramco saldırısının ardından İran geri adım atmadı

Reuters'dan Phil Stewart'ın haberine göre ABD'nin Ortadoğu'daki üst düzey yetkilileri, Suudi Arabistan’a yapılan 14 Eylül saldırısının ardından İran'ın geri adım atmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-07 09:47:59

ABD'li askeri yetkililer: Aramco saldırısının ardından İran geri adım atmadı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Donanması'nın Bahreyn merkezli Beşinci Filosunun komutanı Amiral Jim Malloy, Reuters'e yaptığı açıklamada "İran'ın geri adım atacağına inanmıyorum" dedi.

Saldırıyı Yemen'deki Husiler üstlense de Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, İngiltere, Fransa ve Almanya, dünyanın en büyük ham petrol işleme tesisi olan Suudi milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya yönelik saldırı için İran'ı suçladılar.

Malloy, konuyla ilgili değerlendirmesini dayandırdığı istihbarata ilişkin açıklaa yapmadı. Ancak son haftalarda İran füzeleriyle ilgili herhangi bir hareket görüp görmediği sorusuna, bunu yakından izlediği, yönünde cevap verdi.

2019-10-07_10h06_28
Amiral Jim Malloy

Malloy, düzenli olarak İran seyir ve balistik füze hareketlerini takip ettiklerini söyledi: "Cephaneliklerden uzaklaşıyorlar mı, taşınıyorlar mı?"

Ayrıca İran'ın mayın temizleme faaliyetlerinin de gözlendiğini belirtti. “Günlük olarak hareketler hakkında bir brifing ve daha sonra bunun ne anlama gelebileceğine dair değerlendirmeler alıyorum” dedi.

ABD ile İran arasındaki ilişkiler, Başkan Donald Trump'ın geçen yıl İran nükleer anlaşmasından çekilmesi ve yaptırımları artırmasından bu yana keskin bir biçimde kötüleşti.

Haber Ara