Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

ABD, İran füzelerine karşı Irak’taki güçlerini daha güvenli alanlara taşıyor

İran'ın Devrim Muhafızları'na Bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını almak için, Irak'taki ABD üslerine füze saldırısı düzenlemesi ABD'yi korkuttu. ABD, füze saldırılarına önlem olarak, Irak'taki üslerini daha güvenli yerlere taşıdığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 11:13:18

ABD, İran füzelerine karşı Irak’taki güçlerini daha güvenli alanlara taşıyor

İran'ın Devrim Muhafızları'na Bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını almak için, Irak'taki ABD üslerine füze saldırısı düzenlemesi ABD'yi korkuttu. ABD, füze saldırılarına önlem olarak, Irak'taki üslerini daha güvenli yerlere taşıdığını açıkladı.

Taşıma işlemini doğrulayan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Jonathan Hoffman, ABD ordusunun bu üslere yönelik saldırıların arka planına karşı kuvvetlerini, Irak'taki üslerinden "daha güvenli yerlere" taşıdığını açıkladı.

Hoffman, ABD kuvvetleri için yeni hedefi açıklamasa da, "Geçtiğimiz haftalarda, güçlerimizi güçlendirmek ve onları daha güvenli yerlere taşımak için bazı hamleler yaptık" dedi.

Hoffman, kuvvetlerin konuşlandırılmasının konumunun, Amerikan kuvvetlerinin nerede olması gerektiğine ve “DAEŞ” ile mücadele etmek için eğitim ve operasyonları nerede uygulayabileceklerine karar veren saha komutanlarına bağlı olduğunu vurgulayarak, “Saha komutanları, kuvvetleri korumak için en iyi yeri belirleyenlerdir” dedi.

ABD'nin, Suriye'deki eylemleriyle ilgili olarak da Hoffman, "Hedeflerimiz aynı kaldı ve IŞİD'i zayıflatmaya ve bu çerçevede operasyonlar yapmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

8 Ocak'taki İran füze saldırısının bir sonucu olarak Amerikan askerlerinde görülen beyin sarsıntısı şikayetlerinin artması, ABD'nin Irak'taki üslerini güvenli yerlere taşımasına yol açtığı bildirildi.

 

Haber Ara