Dolar

32,4456

Euro

34,4528

Altın

2.489,53

Bist

9.679,80

ABD, İngiliz vatandaşı 2 IŞİD militanını gözetimine aldı

ABD, Suriye'de YPG/PKK kontrolündeki El-Hol Kampı'nda tutulan İngiliz vatandaşı 2 DEAŞ militanını kamptaki hapishaneden çıkarıp gözetimine aldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-10 07:25:51

ABD, İngiliz vatandaşı 2 IŞİD militanını gözetimine aldı

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD'li gazeteci James Foley'nin 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer Amerikan vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey adlı 2 İngiliz IŞİD militanı, El-Hol Kampı'ndan çıkarılıp ülke dışına transfer edildi.

99_22

WASHINGTON POST: SURİYE'DEN ÇIKARILIP IRAK'A GÖTÜRÜLDÜLER

ABD'li yetkililer "işkenceciler" olarak tanınan ''Beatles'' lakaplı IŞİD militanlarının nereye götürüldüğü bilgisini paylaşmazken, Washington Post gazetesi ise 2 teröristin Irak'taki ABD üssüne götürüldüğünü iddia etti.

Haberde, ABD'nin 2 teröristi Amerika'da yargılamak istediği, ancak militanlardan birisinin ailesinin İngiliz hükümetine oğullarının ABD'ye gönderilmeden İngiltere'de yargılanması için açtığı dava nedeniyle teröristlerin transferlerinin yapılamadığı belirtildi.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye saatiyle bu sabah yeni bir tweet atarak, Barış Pınarı adlı harekatla ilgili Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlerinin (PYD/YPG) veya Türkiye'nin kontrolü kaybetmesi olasılığına karşı iki IŞİD militanını ABD gözetimine aldıklarını açıkladı.

Trump, “Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz etmelerle bağlantılı en iki IŞİD militanını gözetimine aldı ve ülkeden çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü" ifadelerini kullandı.

2019-10-10_09h29_15

İNGİLTERE DAHA ÖNCE "İDAMLARINA KAŞRI ÇIKMAYIZ" DEDİ


İngiltere yöneitmiyse daha önce iki isim için Guantanamo'ya götürülmeleri ve idam edilmeleri durumunda karşı çıkmayacaklarını belirtti.

Haber Ara