Dolar

32,5898

Euro

34,7969

Altın

2.416,92

Bist

9.645,02

ABD İHA’ları, Suriye sınırında adım adım Türkiye’yi izliyor!

Türkiye'nin, Suriye’nin Rojava sınırına yaptığı askeri hareketlilik son günlerde en üst noktaya çıktı. Öte yandan Tel Abyad karşısında bulunan Akçakale sınırında beton blokların kaldırılması ve iş makinalarının sınırın karşı tarafına geçmesinin ardından 'Operasyon an meselesi' izlenimi hakim oldu. Bu süreçte ABD'nin Türkiye ile Rojava sınır bölgesini çok sayıda insansız hava aracıyla anbean izlediği aktarıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-20 17:08:43

ABD İHA’ları, Suriye sınırında adım adım Türkiye’yi izliyor!

Türkiye'nin Suriye'nin Rojava sınırına yaptığı askeri hareketlilik son günlerde en üst noktaya çıktı. Öte yandan Tel Abyad karşısında bulunan Akçakale sınırında beton blokların kaldırılması ve iş makinalarının sınırın karşı tarafına geçmesinin ardından 'Operasyon an meselesi' izlenimi hakim oldu. Bu süreçte ABD'nin Türkiye ile Rojava sınır bölgesini çok sayıda insansız hava aracıyla anbean izlediği aktarıldı.

Türkiye, ABD, NATO ve Rusya arasında uzun süredir S-400'ler üzerinden devam eden gerilim, hava savunma sisteminin Türkiye'ye gelmesiyle yeni bir boyuta taşındı.

S-400'lerin parçalarını taşıyan uçakların Ankara Akıncı'ya üst üste iniş yaptığı günlerde, Suriye'nin Rojava sınırı da son dönemlerin en hareketli anlarına sahne oldu.

Sadece son bir haftalık periyotta çok sayıda zırhlı araç ve özel birliklerden oluşan personel sınıra sevk edilirken, özellikle Akçakale'de beton blokların kaldırılmaya başlanması 'Operasyon en meselesi mi?' sorusunu beraberinde getirdi.

ABD İHA'LARI TAKİPTE

TSK tarafından Gire Spi'nin hemen karşısında bulunan Akçakale'de beton blokları kaldırmasını 'sınırdan içeri giren' iş makinalarının istihkam faaliyetlerine başladığı öne sürüldü.

Şu ana kadarki en büyük askeri yığınağını yapan Türkiye'nin bu adımlar başta ABD olmak üzere bölgedeki tüm güçler tarafından yakından takip ediliyor.

ABD'nin çok sayıda insansız hava aracını Türkiye ve Rojava sınırını gözlemlemek üzere bölgede görevlendirdiği öne sürülürken, Türk askerlerinin her hareketinin anlık olarak merkeze aktarıldığı iddia edildi.

ABD'nin temin ettiği bu bilgileri YPG ya da bölgedeki diğer güç odaklarıyla paylaşıp, paylaşmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi.

JEFFREY BAŞKANLIĞINDAKİ
ABD'Lİ HEYET TÜRKİYE'YE GELİYOR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ABD Heyeti'nin, Suriye'deki son durum, Fıratın Doğusu ve Güvenli Bölge'yi görüşmek için pazartesi günü Türkiye'ye gideceği açıklandı. Heyete, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in başkanlık edeceği duyuruldu.

Söz konusu ziyaretin ardından  Fırat'ın doğusuna yönelik nasıl bir karar verileceği merakla bekleniyor.

kaynak: Yeni Şafak

 

Haber Ara