Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

ABD’den, ‘Libya’ hamlesi

Libya’daki gelişmeler konusunda sessiz kalan ABD’den, sürpriz bir hamle geldi. ABD Büyükelçisi’nin, Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter ve Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti’nin Başbakanı Serrac ile ayrı ayrı görüştüğü ortaya çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-20 18:10:48

ABD’den, ‘Libya’ hamlesi

Libya'daki gelişmeler konusunda sessiz kalan ABD'den, sürpriz bir hamle geldi. ABD Büyükelçisi'nin, Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter ve Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Başbakanı Serrac ile ayrı ayrı görüştüğü ortaya çıktı.

Görüşmeyi doğrulayan ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard Norland, Berlin Konferansı hakkındaki izlenimlerini öğrenmek için Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Fayiz es Serrac ve Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter ile ayrı toplantılar yaptığını açıkladı.

Büyükelçilik Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Pazar günü Berlin Zirvesi'nden sonra Büyükelçi Richard Norland'ın dün gece ve bugün ayrı toplantılarda Serrac ve Hafter ile konferansın sonucu hakkındaki izlenimlerini öğrenmek için bir araya geldiğini" söyledi.

Ekran Resmi 2020-01-20 17.51.47

ABD Büyükelçiliği, ABD'nin Berlin Konferansı kararlarını uygulama çabalarını desteklemeye devam edeceğini doğruladı.

POMPEO: YANIT BEKLEYEN ÇOK SAYIDA SORU VAR

Öte yandan Libya Konferansı'nda ABD'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Berlin'den ayrılırken hâlâ yanıt bekleyen çok sayıda soru olduğunu söyledi.

Konferansın iç savaşın devam ettiği Libya'da gelecekte daha az şiddet yaşanacağını gösterdiğini söyleyen Pompeo, ateşkes sağlanması yönünde ilerleme kaydedildiğini, ancak ülkedeki durumun iyi ve etkin bir şekilde nasıl gözleneceği de dahil olmak üzere hâlâ yanıt bekleyen çok sayıda soru olduğunu dile getirdi. 

"Hâlâ yapılacak çok iş var. Libya, karmaşık bir çatışma alanı" diyen Pompeo, Libya Konferansı'nın en azından gelecekte daha az silah sisteminin ve daha az silahlı birliğin ülkeye ulaşmasına katkı sağladığını ifade etti. Pompeo, konferans katılımcılarının siyasi çözüme ulaşılması isteğini gösterdiklerine de dikkat çekti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara