Dolar

32,5242

Euro

34,9389

Altın

2.439,63

Bist

9.716,77

ABD’den, Irak’taki üslerine asker ve silah sevkiyatı

ABD, Bağdat Büyükelçiliği'ne düzenlenen füze saldırısından sonra, Irak'ın Anbar vilayetinin batısında yer alan Ayn Esad Hava Üssü'ne asker ve silah sevkiyatı yaptığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-21 11:20:08

ABD’den, Irak’taki üslerine asker ve silah sevkiyatı

buyuk2_31

ABD-İran arasındaki gerginliğin en büyük faturası, Irak'a yansıyor. Önceki gün başkent Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'ne Katyuşa füzesiyle düzenlenen saldırıdan sonra, ABD Irak'ta bulunan askerlerini güçlendirmeye başladı.

ABD, AYN ESAD ASKERİ HAVA ÜSSÜNE
ÇOK SAYIDA ASKER KONUŞLANDIRDI

Askeri bir kaynağın verdiği bilgiye göre ABD'nin Irak'ın Enbar vilayetinin batısında yer alan Hit kazasının Bağdadiye kasabası yakınındaki Ayn Esad Askeri Hava Üssü'ne çok sayıda asker konuşlandırdı.

70 HUMER TİPİ ZIRHLI ARAÇ GETİRİLDİ

Askeri kaynağın bildirdiğine göre, ABD'nin askerlerinin bölgeye 70 Hummer tipi zırhlı araçla getirdiği, şu ana kadar askeri üssüne neden asker getirildiği konusunda bir bilgi paylaşılmazken ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin hedef alınması ardından gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

İran'a karşı yaptırımlarını sıklaştıran ve bölgeye askeri sevkiyat yapan ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği 19 Mayıs'ta Katuyşa füzelerince hedef alınmış, saldırıda herhangi Amerikan unsurunun zarar görmediğini açıklanmıştı

Haber Ara