Dolar

32,3655

Euro

34,9519

Altın

2.325,22

Bist

9.079,97

ABD'deki kürtaj tartışmalarına ilişkin Trump'tan ilk açıklama

ABD'nin birçok eyaletinde yürürlüğe giren kürtaj karşıtı yasalar ülkede tartışmalara sebep oldu. Amerika Başkanı Donald Trump da konuya ilişkin ilk kez konuştu. Trump, cinsel saldırı, ensest ilişki ve ciddi sağlık riski dışında kürtaja karşı olduğunu belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-20 08:46:41

ABD'deki kürtaj tartışmalarına ilişkin Trump'tan ilk açıklama

Amerika'da kürtaj konusu son günlerde gündemin en üst sıralarında. Özellikle Alabama eyaletinin sağlık riski dışında kürtajı yasaklaması ülkede günlerdir tartışma konusu. Alabama'daki kürtaj yasasını destekleyenler yasanın yerel mahkemelerce engellenmesini ve konunun Anayasa Mahkemesi'nin gündemine gelmesini istiyor. Amaç 1973 yılında kürtajı Amerika genelinde bir hak haline getiren kararı değiştirmek.

Anayasa Mahkemesi'nde Cumhuriyetçi ve muhafazakar yargıçların sayı olarak fazla olmasıysa kürtaj karşıtı yasağın süreceğine ilişkin bri izlenim oluşturuyor.

Ayrıca ABD'de 16 eyalet daha kürtaja kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Trump hafta sonuna kadar Alabama'daki kararla ilgili sessizliğini koruyordu. Konuyla ilgili sosyal medyadan düşüncelerini paylaşan Trump, kendisinin çok güçlü şekilde yaşamdan yana olduğunu kaydetti, bununla birlikte cinsel saldırı, ensest ilişki ve annenin hayatını koruma durumları dışında kürtaja karşı olduğunu vurguladı.

Trump konuyla ilgili olarak eski Başkanlardan Ronald Reagan'la aynı konumda olduğunu belirtti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara