Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

ABD'de gerilim tırmanıyor! Trump, terör örgütü ilan etti

ABD Başkanı Donald Trump, polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd için adalet talebiyle düzenlenen protestolarda gerginliğin tırmanmasından sorumlu tuttuğu ırkçılık karşıtı sol grup Antifa'yı resmen terör örgütü olarak tanımlayacaklarını duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-31 20:39:08

ABD'de gerilim tırmanıyor! Trump, terör örgütü ilan etti

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine ve sistematik ırkçılıkla polis şiddetine karşı protestolar sürerken ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni bir açıklama geldi.

ABD'nin Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis kentinde gözaltına alınırken, polis tarafından öldürülen George Floyd için ülke genelinde protesto gösterileri devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Anti-Faşist Protesto Hareketi'ni (ANTIFA) terör örgütü olarak ilan edeceklerini duyurdu. Trump, “Amerika Birleşik Devletleri ANTIFA'yı terör örgütü olarak ilan edecek” dedi. ABD Başkanı, Floyd cinayetinin ardından başlayan şiddet olaylarının arkasında ANTIFA ve diğer radikal sol grupların olduğunu öne sürmüştü.

Öte yandan ANTIFA, ABD'de 2017 yılında Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde yaşanan şiddet olaylarında ortaya çıkmıştı.

Haber Ara