Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

ABD’de eylemlerin yıl dönümünde OHAL ilan edildi

Charlottesville şehrinde yaşanan ırkçı şiddet olaylarının yıl dönümü öncesinde olağanüstü hal ilan edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-09 13:17:53

ABD’de eylemlerin yıl dönümünde OHAL ilan edildi

ABD'nin Virgina eyaletinin Charlottesville şehrinde, Amerikan İç Savaşı'na katılan Güneyli General Robert E. Lee'nin heykelinin kaldırılmasını protesto etmek bahanesiyle ırkçı ve milliyetçi gruplar ‘Sağ birleşsin' sloganıyla geçen yıl yürüyüş düzenlenmişti. Irkçılara karşı yapılan eylem sırasında bir araç kitlenin üzerine dalmış olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş 19 kişi ise yaralanmıştı.

Olayların yıldönümünde “Sağı Birleştir 2” eyleminin Washington'da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Virginia valiliği tarafından ve Charlottesville şehrinde beyaz ırkçıların bu yılki gösterileri öncesinde olağanüstü hal ilan edildi.

Vali Ralph Northam olağanüstü hali açıklandıktan sonra “Bu olayların yıldönümünün barış içinde geçmesini umuyoruz” diye konuştu.

Bu arada “Sağı Birleştir” eyleminin organizatörü Jason Kessler'in Beyaz Saray önünde 12 ağustos'ta geçen yılki eylemlerle aynı günde bir yürüyüş planladığı belirtildi.  400 civarında kişinin ise eyleme katılacağı tahmin ediliyor.

Karşıt eylemciler ise 22 farklı grubun üyesinin oluşturduğu bir koalisyon oluşturuyor. Hafta sonu eylem yapması planlanan koalisyonun yürüyüşü ise “Nefrete Karşı Yürüyüş” olarak adlandırıldı. Katılımcılar arasında “Black Lives Matter DC” ve "Shut it Down DC" de var.

Katılımcılar web sitelerinde, “Hala buradayız ve halkla nefrete karşı güçlüyüz. Bu faşistlere burada hoş karşılanmayacaklarını ve DC'nin onların oyun alanı olmadığını göstereceğiz” diye yazdılar.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara