Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

ABD'de ette çıkan bakteri bir kişiyi öldürdü

ABD'de bir et toptancısının sattığı etten bakteri çıkması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Olay sonrası toptancı etleri geri çekti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-21 10:33:22

ABD'de ette çıkan bakteri bir kişiyi öldürdü

TİMETÜRK ÇEVİRİ

AP'nin haberine göre ABD'nin Colorado eyaletinde bir et toptancısı 132 bin pound ve 60 bin kilogram değerindeki dana kıymasını “koliform” bakterisinin bir kişiyi öldürmesi ve on yedi kişiyi hasta etmesi üzerine geri çekti.

CARGILL FİRMASINA AİT ÇIKTI

Amerika Tarım Bakanlığı etin “Cargill Meat Solutions” adlı Fort Morgan'daki firmada 21 Haziran'da paketlendiğini ve ülke çapındaki bayilere ulaştırıldığı belirtildi.

Ürünlerin 1.3, 4.5 ve 9 kilogram halinde paketlenerek Our Certified, Excel, Sterling Silver, Certified ve Fire River Farms markalarıyla 11 Temmuz'da kullanıldığı ya da aynı tarihte dondurulduğu aktarıldı.

Cargill sadece Excel markasından az miktarda dana kıymasını Ağustos'ta geri çekti geri ancak o zaman hiçbir hastalık kaydedilmemişti.

ŞİDDETLİ ENFEKSİYON BÖBREK YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR

Birçok insanın kalın bağırsakta enfeksiyona yol açan, ishal ve kusmaya neden olan bakteriden etkilendiği belirtildi. Daha şiddetli enfeksiyonların ise böbrek yetmezliğine sebep olabileceği ifade edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara