Dolar

32,5992

Euro

34,7966

Altın

2.406,20

Bist

9.645,02

ABD’de doğanlara, Trump’tan Kötü haber!

Trump, Amerikan vatandaşı olmayanların Amerika'da doğan çocuklarına vatandaşlık hakkını tanınması uygulamasına son vermeyi ciddi şekilde düşünüyor. Bu konudaki açıklama, Başkan Trump’tan geldi. Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Doğumla kazanılan vatandaşlık hakkı konusunu ciddi şekilde inceliyoruz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-22 14:21:33

ABD’de doğanlara, Trump’tan Kötü haber!

Trump, Amerikan vatandaşı olmayanların Amerika'da doğan çocuklarına vatandaşlık hakkını tanınması uygulamasına son vermeyi ciddi şekilde düşünüyor. Bu konudaki açıklama, Başkan Donald Trump'tan geldi. Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Doğumla kazanılan vatandaşlık hakkı konusunu ciddi şekilde inceliyoruz” dedi.

 Amerika, Amerikan vatandaşı olmayanların Amerika'da doğan çocuklarına vatandaşlık hakkını tanınması uygulamasına son vermeyi ciddi şekilde düşünüyor. Bu konudaki açıklama, Başkan Donald Trump'tan geldi.

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Doğumla kazanılan vatandaşlık hakkı konusunu ciddi şekilde inceliyoruz. Sınırı yürüyerek geçeceksiniz, burada çocuğunuz doğacak ve tebrikler, bebek Amerikan vatandaşı. Bu gerçekten çok garip bir durum” dedi.

Trump, geçen yıl yaptığı bir açıklamada da ülkede doğmakla kazanılan Amerika vatandaşlığını iptal edecek bir başkanlık kararnamesi imzalamayı düşündüğünü söylemişti. Ancak uzmanlar, bunun Amerika Anayasası'na aykırı olacağı uyarısında bulunuyorlar.

Amerikan İç Savaşı'nın ardından kabul edilen ve Amerika Anayasası'nda yapılan 14. maddeli değişiklik uyarınca siyahi vatandaşlar da dahil olmak üzere Amerika topraklarında doğmak, vatandaşlık hakkı kazanmayı mümkün kılıyor.

Haber Ara