Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

ABD'de bir bebek koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

ABD'nin Illinois eyaleti valisi Jay Robert Pritzker, cumatesi günü yaptığı açıklamada koronavirüs tespit edilen bir bebeğin öldüğü haberlerini doğruladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-29 14:49:57

ABD'de bir bebek koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Koronavirüsün yaşlıların ve kronik yastalığı bulunanların ölümüne neden olduğu haberleri sıkça gündeme gelirken, dünyanın dört bri yanından genç ve bebek ölümleri de bildiriliyor. ABD'nin Illinois eyaletinde bir bebeğin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği doğrulandı.

Euronews'te yer alan habere göre basın açıklamasında konuşan Pritzker, "Bugün sizlere korkunç üzücü haberler vereceğim. 24 saatte hayatını kaybedenler arasında bir devlet çalışanı ve çok genç bir çocuk vardı" ifadelerini kullandı.

Bu koronavirüsten kaynaklı yaşanan ilk bebek ölümü oldu.

Virüsün bir bebekte ilk kez tespit edilmesiyse 14 Mart'ta İngiltere'de gerçekleşmişti. North Middlesex Üniversite Hastanesi'nde doğumdan hemen sonra yapılan kornavirüs testi pozitif çıkan yeni doğan bebek, virüsün bulaştığı en genç vaka olmuştu.

GENÇ ve ÇOCUK ÖLÜMLERİ

Öte yandan en son Fransa'da bilinen kronik bir hastalığı bulunmayan 16 yaşındaki bir genç ve İran'da 3 ve 6 yaşlarında iki çocuk koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD'DE SON DURUM

ABD, 123 binin üstünde Kovid-19 vakasıyla dünyada hastalığın en çok görüldüğü ülke haline geldi. Ülkede 2 bin 200'den fazla insan Kovid-19'a yenik düştü.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19 pandemisinin yeni merkezinin ABD olabileceğini söylemişti.

 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara