Dolar

32,4957

Euro

34,9138

Altın

2.441,66

Bist

9.716,77

400 araştırma görevlisine yurtdışı bursu geliyor

YÖK, araştırma görevlilerine yurtdışında burs desteği verecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-08 07:57:03

400 araştırma görevlisine yurtdışı bursu geliyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, her yıl tez aşamasındaki 400 araştırma görevlisine, yurtdışında eğitim imkanı sağlayacak Yurtdışı Doktora Araştırma Bursu (YÖK-YUDAB) Programı'nı başlattıklarını açıkladı.

Karar'ın haberine göre Dün düzenlediği basın toplantında bilgi veren Saraç, programla devlet üniversitelerinin araştırma görevlisi kadrolarına atanan ve doktora eğitiminin tez aşamasındaki öğrencilerin, en az 6 ay en fazla bir yıl süreyle tezleri ile ilgili araştırmalar yapmak üzere yurtdışına gönderileceğini söyledi.

İşte ayrıntılar: 

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Yükseköğretim Kurulu'nca belirlenmiş öncelikli alanlarda doktora derslerini tamamlamış, yeterlilik sınavını geçmiş ve halen tez aşamasındaki 2547 sayılı Kanun uyarınca bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları programa başvurabilir.

DİL SINAVLARINDA EN AZ 65 UAN ALINMALI

Adaylardan son 5 yıl içinde YÖKDİL, YDS, E-YDS, ÜDS, KPDS'den veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavından muadili en az 65 puan aldığını gösterir dil sınav sonucunu belgelendirmeleri istenecek.

BAŞVURU ve KABUL

Adayların, başvuru tarihi itibarıyla, son üç yıl içinde doktora eğitimine başlamış olmaları ve dünyadaki başarılı üniversitelerden kabul almaları şartı bulunuyor. Bu kapsamda Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve QS tarafından yapılan dünya üniversite veya alan sıralamalarında son 3 yıl içerisinde ilk 500 içerisine giren üniversitelerden birinden en az altı ay en fazla bir yıl süreyle kabul almaları gerekiyor.

BURS MİKTARI

Araştırma görevlilerine, aylık 2 bin 500-3 bin 500 lira arasında değişen oranlarda burs ile yurtdışında eğitim almalarına imkân sağlanacak. Burs miktarı araştırma görevlilerinin gittikleri ülkeye göre belirlenecek. Avrupa, Asya Pasifik, Kuzey Amerika, Latin Amerika ülkelerindeki üniversitelerden kabul alacak adaylara aylık 3 bin 500 lira, Orta Asya, Sahraaltı Afrika ülkelerindeki üniversitelerden kabul alacak adaylar 3 bin lira burs alacak.

Burs almaya hak kazanan araştırma görevlilerinin yurtdışına gidiş-dönüş yol masrafları da karşılanacak. Başvurular YÖKSİS sistemi üzerinden alınacak.

Haber Ara