Dolar

32,6021

Euro

34,7824

Altın

2.414,45

Bist

9.645,02

20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması hangi bölümde branşta olacak?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Öğretmen 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Öğretmen olma hayali kuran binlerce kişinin aklındaki sorular ise 20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması hangi bölümde branşta olacak? oldu. İşte 20 bin ek öğretmen atamasına ilişkin detaylar...

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-20 11:30:18

20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması hangi bölümde branşta olacak?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Öğretmen 20 bin ek öğretmen ataması  yapılacağını duyurdu.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde 20 bin ek öğretmen atamasıyapılacağını duyurdu. Peki  20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması hangi bölümde branşta olacak?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) ilişkin, "Çocuğa özel deneme sınavı yapılabiliyor. Her şey kişiye özel. Dünyada 2-3 ülkede varsa biri Türkiye'de" dedi.

Öğretmen adayları bu açıklamyı bekliyordu. Atamayı bekleyen öğretmen adayları 'Ek atama olacak mı?' sorusu ile konuya yanıt arayan pek çok kişi, 20 bin ek atama sürecinin olup olmayacağını merak ediyor. 

Milli Eğitim Bakanı 20 bin ek atama için müjdeyi verdi. İşte, o açıklama;

"Tabi gençler üniversiteleri, fakülteleri bitiriyorlar. Bir beklentileri var iş ile ilgili. Biz de bu konuda son derece büyük derecede bir gayret sarf ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanımıza çok özel bir teşekkür borçluyum. Bu dönem inşallah 20 bin ek atama gelecek. Bir 20 bini geçenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların dönemleri var. Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 bin ile sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti."

Haber Ara